"Cumhurbaşkanı seni öldürtecek diye fitne tweetleri atıyorlar"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Bana Cumhurbaşkanı seni öldürtecek diye twett atıyorlar" dedi.

F5HABER F5HABER
"Cumhurbaşkanı seni öldürtecek diye fitne tweetleri atıyorlar"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Bana Cumhurbaşkanı seni öldürtecek diye twett atıyorlar" dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası demokrasi meydanında, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "'Önder Aytaç' isminde bir hain Twetter üzerinden bana, Cumhurbaşkanı seni öldürtecek diye mesaj atıyor. Çünkü bunlar araya nifak sokmaya çalışıyorlar. Biz cumhurbaşkanının yoluna ölürüz" ifadelerini kullandı.

"Eğer bu halk olmasaydı bu devlet 40 yıl geriye gidecekti" diyen Tayyar şunları söyledi, "Bu ülke geriye gitmemişse, bu halkın iradesine sahip çıkmasıyla olmuştur. Bu ülkede başbakanı, bakanları, bir sağdan bir soldan gençleri astılar. Bu acıları yaşadık. Geçen gün bir abla televizyonda diyor ki, benim babam Menderes için ağladı. Ben Özal için ağladım, ama benim çocuklarım Recep Tayyip Erdoğan için ağlamayacak."

Demokrasi nöbetine devam

Cumhurbaşkanı meydanları terk edin diyene kadar nöbeti bırakmayacaklarını belirten Tayyar, "Darbe girişimi kontrol altına alındı, ama tehlike tamamen geçmedi. Cumhurbaşkanımız 'tehlike tamamen geçmiştir' diyene kadar meydanları terk etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"İmkanım olsa o darbeciyi bu meydanda asarım"

İdamı getirmek için yeterliği çoğunluğa sahip olmadıklarını vurgulayan Tayyar, "İdamı geri getirmek için anayasa değişikliği gerekiyor. Bizim AK Parti olarak tek başına buna gücümüz yetmiyor. Meclisteki partilerle bunu görüşüyoruz. Mecliste bir mutabakat çıkar mı onu bilmiyorum. Ama elimde olsa, o haini getirir demokrasi meydanın da idam ederim" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'de büyük operasyonlar olacak

FETÖ'ne yönelik operasyonların artacağını belirten Tayyar, "Çok sayıda gözaltı ve tutuklama var. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de bu operasyonlar artacak. Kendini gizlemeye çalışan FETÖ mensuplarının hepsi hesap verecek. Önümüzdeki günlerde Gaziantep'te de bu operasyonlar genişleyecek" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER