için kaldı

AK Partili Tayyar: Çözüm süreci nedeniyle Türkiye'ye tuzak kurdular

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye'de AK Parti'nin özgürlüklerin önünü açtığını ve çözüm sürecinde kararlı olduklarını ifade etti. Çözüm sürecinin amacına ulaşmasını engellemek için uluslararası güç odaklarının tuzaklar kurduğunu belirten Tayyar, "Türkiye büyük bir ülke oldu. Bölgesinde güçlü bir ülkedir. İşte bu meseleyi çözdürmemek için uluslararası bütün güç odakları...

F5HABER F5HABER
AK Partili Tayyar: Çözüm süreci nedeniyle Türkiye'ye tuzak kurdular

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Türkiye'de AK Parti'nin özgürlüklerin önünü açtığını ve çözüm sürecinde kararlı olduklarını ifade etti. Çözüm sürecinin amacına ulaşmasını engellemek için uluslararası güç odaklarının tuzaklar kurduğunu belirten Tayyar, "Türkiye büyük bir ülke oldu. Bölgesinde güçlü bir ülkedir. İşte bu meseleyi çözdürmemek için uluslararası bütün güç odakları Türkiye'ye bir tuzak kurdular. Bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım" dedi.

AK Parti Milletvekili ve 7 Haziran'da AK Parti Gaziantep 3'üncü sıra adayı olan Şamil Tayyar, seçim çalışmalarını İslahiye ilçesinde sürdürüyor. Amanos Dağı eteklerindeki mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelen Şamil Tayyar, çözüm sürecinin tamamlanması için partisine destek istedi. Hasanlök Mahallesi'nde ısrarına rağmen vatandaşların kurban keserek karşıladığı Şamil Tayyar, AK Parti'nin halka hizmet için çabaladığını ifade etti. İktidarları süresince daha fazla özgürlük ve demokrasi için çabaladıklarını, geçmişte kimsenin konuşmadığı Kürtçenin serbest olduğunu ve bugün Kürtçe yayın yapan televizyonlar bulunduğunu ifade eden Tayyar, "Bugün eğer HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin üzerine Kürtçe Diyarbakır Belediyesi yazıyorsa bizim sağladığımız özgürlükler sayesindedir" dedi.

İnsanların Türk veya Kürt olmasının anlamının birbirlerinin üzerinde üstünlük sebebi olmadığını ifade eden Tayyar, "Bizim inancımıza göre üstünlük sadece takvadadır, insan ve adam olmaktan geçer. Hiçbir yerde hiçbir ayırım yapmaksızın elimizde geldiği kadarıyla çalışıyoruz. Sakın ola duygusal davranıp macera peşinde koşup yanlış işler yapmayalım, bu memlekette daha yapılacak çok iş var. Biz bu hizmetlerin devam etmesini istiyoruz. Bu ülkede istikrar olmazsa Türkiye 20-30 yıl öncesine geri döner" diye konuştu.

İnsanların artık ana dilini özgürce konuşabildiğini, kimsenin ötekileştirilmediğini Kürt kökenli Mehmet Şimşek'in Maliye Bakanı olarak devletin hazinesini yönettiğini dile getiren Şamil Tayyar, çözüm sürecinin nihayete ermesi için herkesin sağduyulu olması, kurulan tuzaklara düşmemesini isteyerek şöyle konuştu:

"Çözüm süreci bizim en önemli projelerimizin başında geliyor ve ne pahasına olursa olsun tamamlamayı arzuluyoruz. Seçimler olduğunda farz edelim birinci parti olduk ama milletvekili sayımız azaldı. Kimle koalisyon kuracağız? AK Parti ile MHP koalisyonunda çözüm süreci kalır mı? AK Parti'yi gönderecekseniz derdiniz ne? AK Parti'nin iktidardan uzaklaştırılmak istenmesinin temel birinci sebebi çözüm sürecinin sona erdirilmesi. Neden mi ? Türkiye büyük bir ülke oldu. Türkiye bölgesinde güçlü bir ülkedir. İşte bu meseleyi çözdürmemek için uluslararası bütün güç odakları Türkiye'ye bir tuzak kurdular. Bu tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım. Bugün bakıyorsunuz Kandil ile İmralı arasındaki bir görüş ayrılığı var. Kandil'de yabancı ülkelerin istihbaratlarıyla işbirliği yapan unsurlar var. İmralı ise çözüm istiyor. Bu memlekette 40 yıl boyunca kan aktı. İnsanlar birbirini öldürdüler, ocaklara ateşler düştü. 2009 yılının Mayıs ayında çözüm sürecini başlattık. Artık insanlar hayatını kaybetmiyor, şehit ve gazilerimiz yok. Daha ne kadar kan aksın ne istiyoruz? 5 yıldır akmayan kan ve birlikte sohbet etmemizden daha ne güzel olabilir. Bakın; Suriye'de 300 bin kişi hayatını kaybetti. Kendi ülkelerinde uzak olan Suriyeliler ülkemizin çeşitli illerinde dilencilik yapıyor. Kardeş kanı akarsa birbirimize düşersek bu işin kazananı olmaz, Türkiye 100 yıl geriye gider. Suriye, Irak, Yemen olmak istemiyorsak büyük Türkiye'ye sahip çıkmalıyız. Bunu başarırsak, istikrarı korursak Türkiye büyür. Buna sahip çıkalım ve maceraya kapılmayalım."

(DHA - Kadir ÇELİK)
SONRAKİ HABER