60 hakim ve savcı tutuklandı

Gaziantep'te darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar sonrası 60 hakim ve savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

F5HABER F5HABER
60 hakim ve savcı tutuklandı

Gaziantep'te darbe girişimi sonrası başlatılan operasyonlar sonrası 60 hakim ve savcı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 63 savcı ve hakimden 60'ının tutuklandığı, 3'üne ise Adli Gözetim Kararı uygulandığı öğrenildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada "FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması Terör Örgütüne mensup Genelkurmay Başkanlığına bağlı bir kısım askerin 15.07.2016 tarihinde İstanbul Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerini askeri taşıt ve malzemeleri kullanmak suretiyle ulaşıma kapattıkları, kamu kuruluşları önüne askeri birlikleri sevk ederek kamu görevlerinin yapılmasını engelledikleri, aynı şekilde Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Türkiye Büyük Millet Meclisine silahlı saldırıda bulunarak, yönetime yasa dışı şekilde el koyup, darbeye teşebbüs fiiline kalkıştıkları tespit edilmiştir.

İlimizde yukarıda belirtilen "
darbeye teşebbüs" suçuna iştirak edenler hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Anayasa'yı ihlal", "Cebir ve Şiddet kullanarak TBMM'ni ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturmalar devam etmektedir. Bu kapsamda gözaltına alınan Yargı mensuplarından (60) hakim ve savcı tutuklanmış, (3)'ü hakkında Adli Gözetim kararı uygulanmıştır" ifadelerine yer verildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER