için kaldı

Kilis'te Türk Ve Suriyeli Çocuklar Gösteri Yaptı

ULUSAL Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis ile ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

F5HABER F5HABER
Kilis'te Türk Ve Suriyeli Çocuklar Gösteri Yaptı

ULUSAL Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Kilis ile ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Toplam 36 ülkeden çocukların geldiği ve akşam saatlerinde kutlamaların yapılacağı Gaziantep'te, yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı görevlileri durdurdukları araçlardaki çocukların 23 Nisan bayramını kutladı. Jandarmalar, bayramlarını kutladığı çocuklara hediyeler verdi.

Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde yapılan törenlerde ise Karacaoğlan İlkokulu anasınıfı öğrencisi Hüsamettin Eren Dal, İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuyarak alkış topladı. Milli Egemenlik Meydanı'nda yapılan ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği kutlamalarda; öğrenciler sandalye kapmaca, kaşıkla yumurta taşıma, ipte asılı elmayı yeme yarışmalarıyla neşeli anlar geçirdi.

KAHRAMANMARAŞ'TA COŞKULU KUTLAMA

Kahramanmaraş'ta, Ahmet Bayazıt İlk Okulu'nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına; Vali Şükrü Kocatepe, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ile veliler ve öğrenciler katıldı. Kutlamalarda öğrencilerin sahnelediği gösteriler renkli görüntüler oluşturdu. Törende konuşan ve tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Vali Şükrü Kocatepe, "Bugün TBMM'nin açılışının 94'üncü yıldönümü. Millet olarak coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, kurtuluş savaşımızın başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından meclisimizin açılışı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiş ve dünya çocuklarına armağan edilmiş bir bayram. Bugün biz de Kahramanmaraş olarak okullarımızda çocuklarımızın katıldığı, onların hazırladığı programlarda bayramı kutluyoruz" dedi.

ADIYAMAN'DA SURİYELİ ÇOCUKLAR İSTİKLAL MARŞI OKUDU

Adıyaman'da Valilik bahçesinde düzenlenen ve çocukların aileleriyle ilgi gösterdiği kutlamalarda; öğrenciler sergiledikleri oyunlar ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'daki çadır kentte barınan ve kutlamalara katılan Suriyeli çocuklar İstiklal Marşı ve şiir okudu. İstiklal Marşı'nı eksiksiz okuyan Suriyeli çocuklar, törene katılanlardan alkış aldı.

ŞANLIURFA'DA ÖĞRENCİLER GÖSTERİ YAPTI

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Şanlıurfa'da Şehitler Abidesine çelenk bırakılmasıyla başladı. Şehitler Abidesinde düzenlenen törenin ardından Vakıflar İlkokulunda yapılan etkinlikte; öğrenciler tarafından çeşitli gösteriler düzenlendi, yöresel halk oyunları sahnelendi. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ise yapılan kutlamalara çadır kentte kalan Suriyeli çocuklar da katıldı. İki ülke çocuklarının birlikte hazırladıkları ve sahneledikleri gösteri izleyenlerden alkış aldı.

KİLİS'TE TÜRK VE SURİYELİ ÇOCUKLAR GÖSTERİ YAPTI

Suriye sınırındaki Kilis'te de 23 Nisan kutlamaları Hürriyet İlkokulu'nda yapıldı. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir'in de katıldığı kutlamalarda; iç karışıklıktan kaçarak Kilis'te konteynır kentte kalan Suriyeli ve Türk öğrencilerin Türk ve Suriye bayrakları ile yaptıkları gösteriler ilgi gördü. Halk oyunları ekiplerinin de gösteri yaptığı kutlamalar kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.

(DHA - Kadir ÇELİK- Mücahit YOLCU-Mahir ALAN-Hadi KURT-Reşit ÇELEBİOĞLU)
SONRAKİ HABER