için kaldı

Sharapova Çağla’ya set vermedi

TEB BNP Parisbas Tenisin Yıldızları Serisi etkinlikleri kapsamındaki maçta Rus tenisçi, Maria Sharapova, milli sporcu Çağla Büyükakçayı'yı 7-6 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup etti.

F5HABER F5HABER
Sharapova Çağla’ya set vermedi

TEB BNP Parisbas Tenisin Yıldızları Serisi etkinlikleri kapsamındaki maçta Rus tenisçi, Maria Sharapova, milli sporcu Çağla Büyükakçayı'yı 7-6 ve 6-0'lık setlerle 2-0 mağlup etti.

Türkiye Tenis Federasyonu ve TEB'in iş birliği tarafından düzenlenen TEB BNP Parisbas Tenisin Yıldızları Serisi etkinlikleri Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Bu özel etkinliği Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Nihat Özdemir, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş'ın milli futbolcusu Gökhan Gönül, Galatasaray Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Işıl Alben de takip etti.

GENÇ TENİSÇİLER BOY GÖSTERDİ

İlk olarak Türk tenisinin gençler yıldızları karışık çiftler maçında karşılaştı. Bu müsabakada Berfu Cengiz-Sarp Ağabigün ikilisi, İpek Öz-Mert Naci Türk ile mücadele etti. Müsabakayı Berfu ile Sarp ikilisi 7-5 ve 7-5'lik setlerle 2-0 kazandı.

KAZANAN SHARAPOVA

Tenisin Yıldızları Serisi etkinliklerinin sonunda ise ünlü dünya 61. sırasında bulunan Rus raket Maria Sharapova ile dünya 160'ıncısı milli sporcu Çağla Büyükakçay korta çıktı. İlk seti Rus tenisçi, tie-breakle 7-6 kazandı. İkinci seti de 6-0 kazanan Sharapova sahadan 2-0 galip ayrıldı.

ÇAĞLA: TÜRK TENİSİNİN GELDİĞİ BU NOKTA GURUR VERİCİ

Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Çağla Büyükakçay, Türk tenisinin bu noktalara geldiği için çok gurur duyduğunu belirterek, "Salona gelen herkese teşekkür ederim. Sharapova 5 Grand Slam kazanmış biri. Buraya güzel bir organizasyon için geldi. Herkese geldiği ve destekleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

SHARAPOVA: ÇAĞLA'YA KARŞI OYNAMAK ZOR AMA KEYİFLİYDİ

Atmosferden çok etkilendiğini belirten Maria Sharapova ise, "İstanbul için harika şeyler söyleyebilirim. Her şey için teşekkür ederim. Çağla, gençlere örnek oluyor. Ona karşı oynamak zor ama keyifliydi. Çağla performansını her geçen gün arttıran bir oyuncu" şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Karşılaşmanın ardından ödül töreni gerçekleşti. İlk olarak karışık çiftler maçında yer alan genç tenisçilere ödülleri verildi. Daha sonra ise Çağla ile Sharapova'ya ödülleri takdim edildi. Tenisçilere ödüllerini Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici verdi. Ardından ise fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi.

TENİSE YOĞUN İLGİ

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan tenis etkinliğine sporseverler yoğun ilgi gösterdi. Organizasyonun biletleri daha önceden biterken, seyirciler bütün koltuklarını doldurdu. Seyircilerin arasından sinema, sanat ve iş dünyasından birçok isimde çocuklarıyla birlikte müsabakaları takip etti. Can Bonomo ile Ceza da izlemeye gelen seyircilere konser verdi.

(Oğuzhan Ort - Uygar Aydın/İHA)

SONRAKİ HABER