Sumudica: Hedef ilk 8

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak olan Kayserispor maçın hazırlıklarına başlarken, Teknik Direktör Marius Sumudica, "Son hafta benim için gerçekten iyi geçti. Dışarıda kazandığımız bir 4 puan var" dedi.

F5HABER F5HABER
Sumudica: Hedef ilk 8

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşılaşacak olan Kayserispor maçın hazırlıklarına başlarken, Teknik Direktör Marius Sumudica, "Son hafta benim için gerçekten iyi geçti. Dışarıda kazandığımız bir 4 puan var" dedi.

Süper Lig'de dün oynadığı Osmanlıspor karşılaşmasının ardından kente dönen Kayserispor, çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Teleset Mobilya Akhisarspor ile oynayacakları maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik Direktör Marius Sumudica yönetiminde kulüp tesislerinde toplanan futbolcular, düz koşunun ardından topla beraber çalıştı.

RÖPORTAJ VERDİĞİ SIRADA CEP TELEFONU ÇALINCA OYNADI

Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, basın mensuplarına açıklamalarda bulunduğu sırada bir muhabirin cep telefonunun çalması üzerine oynamaya başladı. Keyifli anlara sahne olan kısa oyunun ardından Sumudica açıklamalarına devam etti.

"DIŞARIDA KAZANDIĞIMIZ 4 PUAN VAR"

Yaklaşık bir aydır Kayseri dışarısında olan takımın tekrar Kayseri'ye dönmesiyle adeta hayata döndüklerini ifade eden Sumudica, "Benim ve oyuncularım için eve değil hayata döndük. Komadaki bir insan nasıl hayata döner, gözlerini açar bizim için de öyle oldu. Takım ve ben hayata döndük. Çünkü evimizde daha iyi hissediyoruz. Son hafta benim için gerçekten iyi geçti. Dışarıda kazandığımız bir 4 puan var, Göztepe ve Osmanlı maçı. Osmanlı ve Göztepe maçlarından puanlarla döndük, kupada Akhisar maçında da 1-0 kaybettik. Ama evimizde bunu lehine çevireceğimiz sonuçları elde edeceğimize inanıyorum. Sadece bir haftamız çok iyi geçti. 5. sıradayız. İkinci yarıya başladığımız yerdeyiz. 3 maçta 4 puan topladık. Galatasaray ile oynadığımız maçta kaybetmeyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Hayatta böyle şeyler oluyor, şimdi bu haftayı düşünmemiz gerekiyor" dedi.

"HEDEFİM İLK 8 AMA İLK 5'E KALIRSAK DAHA İYİ"

Süper Lig'de hedefinin puan cetvelinde ilk 8 olduğunu ancak ilk 5'e kalarak Avrupa kupalarına katılmanın kendisinin ve takımı için daha iyi olacağını belirten Marius Sumudica, "Önümüzde zorlu bir hafta bizi bekliyor. Kupa maçı var ve peşine Sivas maçı var, iyi bir takım. İki oyuncu kaybettik, Lopes ve Deniz sakatlandı. Ama mutlu olduğum bir konu var, Sapunaru sağ bekte çok iyi oynadı. Dün oynadığımız Osmanlıspor'a karşı çok iyi bir maç çıkardık. Çünkü Osmanlıspor evindeki son 7 maçı kaybetmiyordu. Bana da beklentiler verdi, bir hedefimiz oldu şu an. Benim hedefim ilk 8'e kalmaktı ve bunu yapacağımıza inanıyorum. Eğer 5. sırada kalıp Avrupa Kupaları'na da katılırsak hem benim hem takımım için daha iyi" ifadelerini kullandı. Türkiye Kupası'nın Avrupa Kupaları'na katılmanın en kolay yolu olduğunun sorulması üzerine Sumudica, ilk 5 mücadelesi vermenin kendisi için daha kolay olacağını dile getirdi. Sumudica, "Benim için daha kolay olan 5.'lik mücadelesi vermek. Çünkü Akhisar'ı yenersek karşımızda herhalde Galatasaray olacak. Galatasaray çok güçlü bir rakip. Galatasaray'ı geçtiğimizi farz edelim finalde Beşiktaş ya da Fenerbahçe olacak. Gerçekten zorlu bir fikstür bizi bekliyor" şeklinde konuştu.

"KENDİMİ HAPİSTEYMİŞ GİBİ HİSSETTİM"

Aldığı ceza nedeniyle Osmanlıspor maçını tribünden izleyen Sumudica'ya duygularının sorulması üzerine ise şöyle konuştu;

"Hapisteymiş gibi. Ben her şeyi takımım için yapıyorum, futbol hayatında böyle şeyler oluyor. Yedek kulübesinde kalamadım, ceza aldım. Sadece kendi sahamın çizgilerini geçtiğim için cezayı aldım. Daha fazla dikkat edeceğim. Dikkatli olmam gerektiğini biliyorum."

(Turan Bulut / İHA)

SONRAKİ HABER