"Oyun kalitesini yükseltmek için oyuncu kalitesini de yükseltmeliyiz"

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, ligin ikinci yarısının daha çetin geçeceğini bildiklerini söyleyerek, "Eğer oyun kalitemizi yükseltmek istiyorsak oyuncu kalitemizi de yükseltmemiz lazım. Bu konuyla ilgili transfer komitemiz çalışmalarını yürütüyor" dedi.

F5HABER F5HABER
"Oyun kalitesini yükseltmek için oyuncu kalitesini de yükseltmeliyiz"

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, ligin ikinci yarısının daha çetin geçeceğini bildiklerini söyleyerek, "Eğer oyun kalitemizi yükseltmek istiyorsak oyuncu kalitemizi de yükseltmemiz lazım. Bu konuyla ilgili transfer komitemiz çalışmalarını yürütüyor" dedi.

Nurettin Soykan Tesisleri'ndeki haftalık değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör Bulut, önemli açıklamalarda bulundu.

"KALEMİZDE ARTIK AZ POZİSYON GÖRÜYORUZ"

Sezon içerisinde hiç beklemedikleri mağlubiyetler aldıklarını söyleyen Bulut, "Göztepe maçında asla sahadan mağlubiyetle ayrılmayı beklemiyordum. Hatta 3 puan alacağımızı düşünüyordum. Ama maalesef duran toplarla yediğimiz 3 gol oldu. O şekilde mağlup olduk. Galatasaray maçı öncesinde konuştuğumuzda son iki maçta maksimum 6 minimum 4 puan alabileceğimizi düşündüğümü söylemiştim. Evimizde oynadığımız maça zaten çok iyi şekilde hazırlandık. Daha önce Beşiktaş ve diğer maçlarda gösterdiğimiz gibi taktiksel olarak rakipler karşısında neler yapabileceğimizi bir daha herkese gösterdik. Kalemizde artık az pozisyon görüyoruz. Oynadığımız bu maçta da Galatasaray'ın 1-2 pozisyonu var. Neredeyse kalemize hiç yaklaştırmadık. Yine 6-7 gol pozisyonuna girdik ama o son vuruş istediğimiz gibi olmadı. Ama yinede 2 güzel gol attık. İkinci yarıda konsantrasyon eksikliği yaşayan birkaç arkadaşımız oldu. 90 dakika sonunda sahadan galip gelmeyi başardık" şeklinde konuştu.

"KAYSERİ MAÇINA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ"

Galatasaray maçında iyi bir oyunla galibiyete uzandıklarını söyleyen Erol Bulut, "Galatasaray'ın bizden sonra yaşadığı durumla ilgili yorum yapamam. Bizim açımızdan baktığımızda mükemmel bir oyunla önemli galibiyete imza attık. Elde ettiğimiz bu başarının negatif anlamda etkiden ziyade bize pozitif anlamda etki edeceğini düşünüyorum. Sonuçta ligin lider takımını yendik. Ligde en fazla gol atan bir takıma karşı oynadık. Böylesi bir takıma karşı kalemizde az pozisyon verdik. Önümüzde Kayserispor maçı var. O maça kadar da takımımız en iyi şekilde hazırlanacak. İyi şekilde motive alacağız. Galibiyetin motivasyonu ile gideceğimiz deplasmanda istediğimiz puanları alacağız. 3 puan alabileceğimizi düşünüyorum, minimum 1 puan alabiliriz. Takımım yeterince konsantre olursa, gücüne iyi odaklandığında neleri başarabilir bunu şimdiye kadar gayet iyi şekilde ispatladı" ifadelerini kullandı.

"İSTEDİĞİM OYUNCULARIN KAMPA YETİŞMESİNİ İSTİYORUM"

Bulut, devre arasında transfer yapılması gerektiğini söyleyerek, "Uzunca zamandır birkaç transfer yapmamız gerektiğini herkesle paylaşıyorum. Ligin ikinci yarısının daha çetin geçeceğini biliyoruz. Eğer oyun kalitemizi yükseltmek istiyorsak oyuncu kalitemizi de yükseltmemiz lazım. Bu konuyla ilgili transfer komitemiz çalışmalarını yürütüyor. Kendilerine istediğim oyuncuları ve mevkileri rapor halinde sundum. Bununla ilgili çalışmaları yönetim yapıyor. Benim yönetimden beklentim 3 Ocak tarihinde istediğim oyuncuların Antalya kampına getirip takımla birlikte çalışmalara başlamasıdır" diye konuştu.

(Mehmet Türel /İHA)

SONRAKİ HABER