için kaldı

Trabzonspor umutlandı

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile lige tutunan Trabzonspor, evinde Antalyaspor'u 3-0 mağlup ederek lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını ilk yarının bitimine 3 hafta kala 8'e indirdi.

F5HABER F5HABER
Trabzonspor umutlandı

Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile lige tutunan Trabzonspor, evinde Antalyaspor'u 3-0 mağlup ederek lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını ilk yarının bitimine 3 hafta kala 8'e indirdi.

Süper Lig'in 14. haftasında sahasında Antalyaspor'u yenerek haftayı 3 puanla kapatan Trabzonspor, Teknik Direktör Rıza Çalımbay'ın takımın başına gelmesinden sonra yeniden lige tutundu. Ersun Yanal'ın görevde bulunduğu ilk 8 haftada zirve umutlarını kaybeden ve ligden kopma aşamasına gelen Karadeniz ekibi, Rıza Çalımbay'ın görev aldığı ilk 6 haftada 13 puan toplayarak yükselişini sürdürdü. Ligde ilk yarının bitimine 3 hafta kala zirve için yeniden umutlanan bordo-mavililer, deplasmanda oynayacağı Kasımpaşa, Karabükspor ve evinde oynayacağı Bursaspor maçlarını kayıpsız geçerek ligin ikinci yarısında zirve yarışı içinde yer almak istiyor.

YANAL İLE YOLLARIN AYRILMASI TAKIMIN ÖNÜNÜ AÇTI

Sezon başında yaptığı transferlerle Süper Lig'e iddialı başlayan Trabzonspor, üst üste aldığı tarihi skorların ardından Teknik Direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdı. Yanal'ın görevde bulunduğu ilk 8 haftada 9 puan toplayan bordo-mavililer, söz konusu haftada lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 13'e çıkartmıştı. Zirve için umutlarını yitiren Trabzonspor, geçtiğimiz sezondan beri büyük bir güvenle arkasında durduğu Yanal'a güvenini yitiren yönetim tecrübeli teknik adam ile yollarını ayırarak yeni bir kan değişimiyle takımın önünü açtı.

ÇALIMBAY İLAÇ OLDU

Rıza Çalımbay, Trabzonspor'un Yanal ile yollarını ayırmasının ardından bordo-mavili takımın başına geldi. 50 gündür takımla birlikte olan Çalımbay, söz konusu sürede yeni takımıyla ligde 6 maça çıktı. Bu maçlarda 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan bordo-mavililer, önemli bir çıkışa imza attı. Çalımbay ile birlikte 6 maçta 13 puan toplayan Trabzonspor, lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 8'e indirdi ve zirve umutlarını artırdı. Trabzonspor, yeni teknik direktörü ile birlikte Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Çorum Belediyespor'u 6-0 ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ilk maçta 4-0'la geçerek kupanın en iddialı takımlarından biri olduğunu gösterdi.

ÇALIMBAY AÇIK VE NET OLDU

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, göreve başlar başlamaz oyuncularla yakın bir temas kurdu. Tek tek görüşmeler yapan deneyimli teknik adam aldığı düşünceler doğrultusunda hareket etti. Yaşanan olumsuzlukları düzeltmek için futbol takımı ile açık ve net konuşmalar yapıp, mesajlarını bu yönde veren Rıza Çalımbay, özgüven kaybı yaşayan takımına, üst üste alınan galibiyetlerle destekleyerek yeniden güven kazanmalarını sağladı. Çalımbay, tercihleri ve oyuncu değişiklikleriyle adaletli olacağını göstermesi de takım üzerinde önemli bir etki oluşturdu.

Şeffaf bir yönetim anlayışı sergileyen Çalımbay, camiaya ve medya ile olan ilişkileri düzenleyerek şehirle enformasyon sağlama konusunda önemli bir adım attı.

(Gökmen Şahin/İHA)

SONRAKİ HABER