için kaldı

KKTC Meclis Başkanı Siber ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa'da KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü.

F5HABER F5HABER
KKTC Meclis Başkanı Siber ile görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, temaslarda bulunmak üzere geldiği Lefkoşa'da KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüştü. 

Başbakan Binali Yıldırım, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43.yıl dönümü nedeniyle geldiği Lefkoşa'da KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, Türkiye'yle Kuzey Kıbrıs'ın dayanışmasının barış içerisinde huzurla, refahla artarak devam edeceğini ifade etti.

KKTC Meclis Başkanı Siber ise, "Bizler birbirimize desteğimizi sürdürerek daha güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum. Geldiğimiz aşamada aslında bütün dünya ülkelerine ve uluslararası kuruluşlara bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz. Uzlaşmazlıkların çözümünde empati çok önemlidir. Uluslararası örgütlerin ve dünyanın Kıbrıs Türk halkına karşı empati yapma sırası çoktan gelmiştir" şeklinde konuştu.

"DÜNYA DAHA ADİL DAVRANMALIDIR"

"Kıbrıs Türk halkına uygulanan bu izolasyon, ambargoyu yok hükmünde saymayı kabul edemeyiz" ifadelerini kullanan Siber, "Kıbrıs'ta iki toplumlu bir çözümden bahsediyor bütün dünya, demek ki iki toplum var. Ama bir toplumla ilişkiye girmeye kaçınıyor, yok sayıyor. En insani konularda bile ilişki kurmaktan, sporcularımızla dostluk maçı bile yapmaktan kaçınıyor. Biz kendi özgüvenimiz ve aidiyetimizle çalışarak daha iyiyi yakalamaya çalışacağız. Ama dünya da bu konuda artık daha adil davranmalıdır" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER