Jandarmadan görme engelli öğrencilere "Cinsel istismardan korunma" dersi

İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı çocuğun cinsel istismarının önlenmesi, öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgilendirilerek farkındalık oluşturulması amacıyla 'Küçük Melekler' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında İstanbul'da jandarma bölgesinde yeralan 100 ilköğretim okulunda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Çocuk, Kadın Kısım Amirliği kadın personelleri, psikolog ve sosyal hizmetler...

F5HABER F5HABER
Jandarmadan görme engelli öğrencilere "Cinsel istismardan korunma" dersi

İSTANBUL İl Jandarma Komutanlığı çocuğun cinsel istismarının önlenmesi, öğrenci, veli ve öğretmenlerin bilgilendirilerek farkındalık oluşturulması amacıyla 'Küçük Melekler' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında İstanbul'da jandarma bölgesinde yeralan 100 ilköğretim okulunda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Çocuk, Kadın Kısım Amirliği kadın personelleri, psikolog ve sosyal hizmetler uzmanları eşliğinde çocuk istismarı hakkında bilgilendirme yapmaya başladı.

İLK EĞİTİM GÖRME ENGELLİLER OKULUNDA

İlk eğitim Sarıyer Kilyos'ta bulunan Veysel Vardar Görme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere verildi. Önce psikolog ve sosyal hizmetler uzmanları çocuklara, herkesin olduğu gibi onların da bazı özel vücut bölgeleri olduğunu, bu bölgelerin adlarının neler olduğunu, buralara kimlerin hangi durumlarda nasıl dokunabileceğini anlattı. Ardından jandarma personelleri de çocuğun cinsel istismara uğraması halinde nereye ve kime müracaat etmeleri konusunda öğrencileri bilgilendirdi.

"AMAÇ ÇOCUKLARI KORUMAK VE FARKINDALIK YARATMAK"

'Küçük Melekler' projesi hakkında bilgi veren Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Çiğdem Yücel, "Projenin amacı cinsel istismarı önlemek ve devam eden istismarları engellemek. Bu amaçla uzman kişilerle toplam 100 okulda eğitim vereceğiz. Başlangıç olarak görme engelliler öğrencileri seçtik. Buradaki amaç bu tarz cinsel istismar olaylarına karşı çocuklarda farkındalık yaratmak; velileri ve öğretmenleri de bilgilendirmek" diye konuştu.

Sosyal Hizmet Uzmanı İclal Nergis ise, "Öğrencilere özel bölge tanımlamaları, güvendiği kişileri belirleme, ihlal ve istismar durumunda ne yapacakları hakkında bilgi verdik. Bizim en çok önemsediğimiz şeylerden birisi çocukların bir cinsel tacize ya da istismara maruz kaldığında yapacakları şeyleri bilmeleri..." dedi.

ÖZEL SULUKLAR HEDİYE EDİLDİ

Eğitimin ardından görme engelli öğrenciler '156 Jandarma İmdat'ı arayarak yetkilerden ihbar hattıyla ilgili bilgi aldı. Ayrıca çocuklara, tehlike anında jandarmanın ihbar hattını hatırlamaları için üzerinde kabartma yazılarla '156' yazan özel suluklar hediye edildi.

(FOTOĞRAF)

(DHA - İhsan YALÇIN)
SONRAKİ HABER