Yurttan kar manzaraları

Soğuk ve yağışlı hava yurdun bir çok noktasında etkili oluyor.

F5HABER F5HABER
Yurttan kar manzaraları

Soğuk ve yağışlı hava yurdun bir çok noktasında etkili oluyor.

Meteoroloji, Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmurlu ve kar yağışlı geçeceğini açıkladı. Yağışların Erzincan ve Erzurum çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışlı olarak geçmesi bekleniyor. Erzurum Palandöken Belediyesi de görevli 100 personelle ulaşıma kapanan yollarda karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürülüyor.

BİNGÖL

Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkili olan kar, Yedisu ilçesini beyaza bürüdü. Belirli bölgelerde yarım metreye yaklaşan kar nedeniyle ilçede elektrikler kesilirken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. İlçe merkezinde sabaha karla uyanan vatandaşlar, araç, ev ve iş yerlerinin önlerini kendi imkanları ile temizledi. Öte yandan Yedisu'da etkili olan kar, kartpostallık görüntülerde ortaya çıkardı.

ERZİNCAN

Erzincan'ın yüksek kesimlerinde yoğun şekilde görülen ve aralıklarla yağan kar, sabah saatlerinde şehir merkezini de etkisi altına aldı. Rüzgarla birlikte zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

YOZGAT

Yozgat'ta ise kar ve tipi nedeniyle bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Vatandaşlar mesailerine tipi ve yoğun kar yağışı altında gitti, yolda yürümekte zorluk çekti.

NEVŞEHİR

Nevşehir'de dün akşam saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte trafikte sürücüler, kaldırımlarda ise vatandaşlar zaman zaman zor anlar yaşadı. Nevşehir Belediyesi ekiplerinin yetersiz kaldığı karla mücadele sonrasında araç sürücüleri trafikte

zorluk çekti.

KAYSERİ

Kayseri'de de etkisini gösteren kar yağışı ortaya kartpostallık görüntüler çıkardı.

(İHA)

SONRAKİ HABER