için kaldı

İngilizler Muğla'dan vazgeçmiyor

Birçok İngiliz tatilini geçirmek için Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Muğla'yı tercih ederken, bazıları da konut alarak bölgeye yerleşiyor.

F5HABER F5HABER
İngilizler Muğla'dan vazgeçmiyor

MUĞLA (AA) - Doğal güzelliklerinin yanı sıra üst düzey konaklama imkanlarıyla çok sayıda yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Muğla, özellikle son 10 yıldır İngiliz turistlerin gözdesi haline geldi.

Tatillerini geçirmek için Muğla ve turistik ilçeleri Bodrum, Marmaris, Fethiye, Datça ve Dalaman'a gelen İngilizlerden bazıları, sonraki yıllarda tekrar ziyaret ettikleri bölgeye konut alarak yerleşiyor.

AA muhabirinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, Muğla'yı en çok ziyaret eden yabancı ülke vatandaşları arasında İngilizler birinci, Ruslar ikinci, Almanlar üçüncü sırada bulunuyor. Bunları Ukrayna ve Hollanda uyruklular takip ediyor.

"Türkiye'ye yılda yaklaşık 2,5 milyon İngiliz turist geliyor"

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiltere pazarının bölgeleri için önemine işaret etti.

Türkiye'ye yılda yaklaşık 2,5 milyon İngiliz turistin geldiğini belirten Bülbüloğlu, "Bunun da yaklaşık 1,5 milyonu Muğla'yı tercih ediyor. Londra'nın kuzey tarafından, Manchester bölgesinden oldukça çok turist ağırlarız. İngiltere'nin kuzeyinde Marmaris en popüler destinasyon ve bu 20 yıldır böyle." dedi.

Bülbüloğlu, 20 yıl önce tur operatörleri tarafından bölgeye 5 bin İngilizin getirildiğini anlatarak, "20 yıllık bir birliktelik söz konusu. Burada İngiliz kültürü uygulanmış. Antalya'ya giderseniz İngiliz kahvaltısı bulamazsınız ama Marmaris'te her otelde İngiliz kahvaltısı bulursunuz. İngiliz kültürünü yaşattığı için Marmaris'i tercih ediyorlar." diye konuştu.

20 yıldır Bodrumlu

Bodrum'da yaşayan İngiliz uyruklu 72 yaşındaki emekli polis Wyn Dvnn, 20 yıl önce tatil için geldiği ilçeye yerleşmeye karar verdiğini söyledi.

Bodrum'da yalnız yaşadığını belirten Dvnn, "Bodrum ve Muğla çok güzel. Bodrum'da her sabah sahilde yürüyorum. Daha sonra tanıdığım mekanlara gelip vakit geçiriyorum." dedi.

Türk insanının çok cana yakın olduğunu, onlarla iyi anlaştığını dile getiren Dvnn, "Herkesin buraya gelmesini öneririm. Özellikle burada yaşayan insanlar çok dost canlısı ve iyi. Burada mutsuz olacağınızı düşünmüyorum. Burada evim var. Bundan sonraki hayatımı burada geçirmeyi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"Burada çok güzel bir ilgi ve samimiyet var"

Tatil için üç yıldır Fethiye'yi tercih eden Mark Adwards (56), ilçeye eşi ve arkadaşlarıyla geldiğini ifade etti.

Fethiye'nin havası ve güneşinin çok güzel olduğunu, burada kendilerini güvende hissettiklerini vurgulayan Adwards, şunları kaydetti:

"Seyahati seven bir aileyiz. Dünyada başka yerlere de gittik. Avrupa'da kadınların kendi başlarına yürüyemediği yerlere gittik. Gittiğimiz yerlerde bizi dükkanına çekmeye çalışanlar oldu. Burada ise bunları yaşamıyoruz. Türkiye, İngiltere'den çok daha güvenli bir yer. Burada çok güzel bir ilgi ve samimiyet var. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar iyi fiyatlara bu kadar güzel yemekler yiyemezsiniz. Fethiye'de spordan tarihe kadar yapılabilecek birçok etkinlik var."

Fethiye'de yaşayan Rachel Duggan (48) ise 14 yıl tatile geldikleri ilçeyi çok sevdikleri için 2 sene önce eşiyle buraya yerleştiklerini bildirdi.

Muhabir: Durmuş Genç, Ali Ballı, Sabri Kesen, Ali Rıza Akkır

SONRAKİ HABER