Ethem Sarısülük davasında sanık polise: 10 bin 100 lira para cezası(2)

SARISÜLÜK'ÜN ANNESİNDEN, KARARA TEPKİ

F5HABER F5HABER
Ethem Sarısülük davasında sanık polise: 10 bin 100 lira para cezası(2)

SARISÜLÜK'ÜN ANNESİNDEN, KARARA TEPKİ

Kararın açıklanmasının ardından Ethem Sarısülük'ün annesi Safı Sarısülük, adliye binasından çıkarken, orada görevli polislere tepki gösterdi. Bunun üzerine oğlu Cem Sarısülük de annesini polislere tepki göstermemesi konusunda uyararak, "Ne yapıyorsun sen. Onun senin oğlundan ne farkı var. İçerdekilerin suçu var. Bunların suçu ne? Alçak olanlar görevini yapanlar değil. Alçak olanlar, kararı verenler" dedi.

AVUKAT YILMAZ: AKSARAY'DA AKLANDILAR

Ethem Sarısülük'ün avukatı Murat Yılmaz, karara tepki göstererek, "İfade özgürlüğü ve demokrasi var diyenler bu kararı görsünler. Bu karar nedir? Bu karar bir insanın ölümünün cezası katil Ahmet Şahbaz'a 10 bin 100 lira para cezası verildi. Bu ülkede bir insanı öldürdü, silahlı kolluk kuvveti. Verilen ceza ise 10 bin 100 adli para cezası. Bu kararı okurken insan utanır. Bir trafik cezasında bir insanın ölümüne neden olduğunda hapis cezası veriliyor, para cezasına veriliyor. Para cezasına çevrilmiyor. Kasten bir insan öldürüldü. Ama bu ülkede her zaman olduğu kolluk kuvvetleri önce kollandı, sonra Aksaray'da aklandılar. Bizim mücadelemiz devam edecek. Bu dosya Ankara'dan neden buraya alındı. Ankara'dan buraya alınmasının nedeni 10 bin 100 TL para cezası. Bugün katil Ahmet Şahbaz, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ödüllendirildi. Artık hiç kimse, bu ülkede hukukun olduğu, adaletin olduğunu herkesin mahkemelere güvenebileceğini söylemesin" diye konuştu.

Anne Safı Sarısülük, "Utansın, parası çoksa kendisi versin. Benim oğlum yatıyor, katil geziyor, parasını yiyor" diyerek tepki gösterdi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Hasan DÖNMEZ- Hasan BÖLÜKBAŞ)
SONRAKİ HABER