için kaldı

'PKK için en iyisi bir an önce Sincar'ı terk etmesidir'

Peşmerge güçlerinin Sincar'daki komutanlarından Dirbo, "PKK için en iyisi geç olmadan bir an önce Sincar'ı terk etmesidir." dedi.

F5HABER F5HABER
'PKK için en iyisi bir an önce Sincar'ı terk etmesidir'

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinin Sincar cephesindeki komutanlarından Kasım Dirbo, "Terör örgütü PKK'nın yılbaşından sonra bölgede barınamayacağını" belirtti.

Dirbo, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "PKK için en iyisi geç olmadan bir an önce Sincar'ı terk etmesidir." ifadesini kullandı.

"Onları tamamen temizleyeceğiz"

Terör örgütü PKK'nın farklı isimlerle Sincar bölgesinde konuşlanmasına tepki gösteren Dirbo, "Ne şekilde olursa olsun PKK'nın yılbaşına kadar buraları terk etmesi gerekiyor. Önümüzdeki yıl terör örgütlerinin bölgemizde yeri olmayacaktır. Onları tamamen temizleyeceğiz." sözlerini kaydetti.

Sincar ve çevresini sadece Peşmerge güçlerinin kontrol edeceğine dikkati çeken Dirbo, "Bölgenin bir an önce terk edilmesi PKK'nın hayrına olacaktır. Bu sınırlarda yabancı unsurların varlığını kabul edemeyiz." dedi.

Terör örgütü DEAŞ'ın elinde kalan birkaç köy ve bölgeyi de kısa sürede temizleyeceklerini savunan Dirbo, bundan sonraki süreçte bölgede istikrar ve huzurun hakim olmasını istediklerini dile getirdi.

SONRAKİ HABER