için kaldı

Biden'dan başkanlık seçimi açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Başkan adayı olsaydım Cumhuriyetçiler beni çiğ çiğ yerdi." dedi.

F5HABER F5HABER
Biden'dan başkanlık seçimi açıklaması

WASHINGTON (AA) - ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Başkan adayı olsaydım Cumhuriyetçiler beni çiğ çiğ yerdi." dedi.

Amerikan televizyon kanalı CNN'e konuşan ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, başkanlık seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden'a partilerin aday adaylarının isimleri açıklanmadan önce kendisi hakkında sık sık Demokrat Partiden aday olacağı yönünde çıkanlar haberler hatırlatılarak, "Aday olsaydınız Hillary Clinton'dan daha başarılı olur muydunuz?" sorusu yöneltildi.

Başkanlık yarışının sert geçtiğini ima eden Biden, "Başkan adayı olsaydım Cumhuriyetçiler beni çiğ çiğ yerdi." diye konuştu.

Ayrıca Biden, Demokrat Partinin kampanya çalışmalarını eleştirdi. İşçi sınıfıyla yeterince iletişim kurulmadığını savunan Biden, "Bu gruba yeterince saygı göstermiyoruz ve kendilerini terk edilmiş hissediyorlar." ifadesini kullandı.

Joe Biden, bu hafta içinde yaptığı bir basın toplantısında, 2020 yılında gerçekleştirilecek başkanlık seçimi yarışına katılabileceğini söylemişti.

Şu anda 73 yaşında olan Biden, 1988 ve 2008 yıllarındaki seçimlerde Demokrat Partiden aday adayı olmuştu. Biden, 2020'deki seçime girer ve kazanırsa ABD'de başkan seçilmiş en yaşlı kişi olacak.

SONRAKİ HABER