için kaldı

"Bu cumhuriyet tarihimizde yapılmış en büyük yatırımdır"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, özel sektörün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya en büyük yatırımlarını yaptığını belirterek, "Bu 1,1 milyar dolarlık yatırım özel sektör tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde cumhuriyet tarihimizde yapılmış en büyük yatırımdır" dedi.

F5HABER F5HABER
"Bu cumhuriyet tarihimizde yapılmış en büyük yatırımdır"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, özel sektörün Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya en büyük yatırımlarını yaptığını belirterek, "Bu 1,1 milyar dolarlık yatırım özel sektör tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde cumhuriyet tarihimizde yapılmış en büyük yatırımdır" dedi.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde yapımı süren tesisi ziyaret eden Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bölgedeki yatırımları inceledi. Şimşek, Mazıdağı ilçesinde esnafla bir araya geldikten sonra Mardin Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı ziyareti için kent merkezine geldi. Ziyaretlere AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Mardin İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve çok sayıda protokol üyesi eşlik etti.

"BÖLGE CAZİBE MERKEZİ OLACAK"

Mardin Valiliği'nde Vali Mustafa Yaman ve AK Parti Milletvekili Orhan Miroğlu ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şimşek, Doğu ve Güneydoğu'daki yatırım ve terör olaylarını değerlendirdi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Cazibe merkezleri için çok güçlü bir yatırım var. Sayın Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın talimatları ile çok kısa bir süre içerisinde değerlendirmeler tamamlanacak ve hızla bu yatırımlar bölgede iş, aşa dönüşecek. Özelikle istihdam anlamında Türkiye için yeni bir büyüme motoru görevi görmesi için gerekeni yapacağız. Kalkınma bankası bir miktar bazı projelerin finansmanını sağlayacak, şu aşamada sadece bunu diyebilirim. Muhtemelen hazine destekli kredi garanti fonunun da devreye girmesi söz konusu. Bu yatırım projeleri arasında gerçekten fizibil olan istihdamı, ihracatı, üretimi arttırmaya yönelik projelere hem kalkınma bankası üzerinden hem de kredi garanti fonu üzerinden ve hazine üzerinden gereken destekleri vereceğiz" diye konuştu.

Özel sektörün cumhuriyet tarihi boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya en büyük yatırımlarını yaptığını belirten Şimşek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Bu 1,1 milyar dolarlık yatırım özel sektör tarafından Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde cumhuriyet tarihimizde yapılmış en büyük yatırımdır. Bu yatırımın en önemli özelliği de orta ve uzun vadede gerek ithalatı 600 milyon doların üzerinde azaltarak gerekse ihracat potansiyeli olarak belki de yıllık 1 milyar dolar Türkiye'nin dış ticaret açığını potansiyel olarak azaltabilecek bir projedir. Terörle mücadelede kim ne derse desin kararlıyız, başaracağız ve ciddi bir mücadele var. Bölgemizde huzuru, barışı ve kardeşliği tesis edeceğiz. İkincisi alt yapı gerekiyor alt yapı konusunda da hükümetlerimiz açık, önemli derecede giderme var. Üçüncüsü yetişmiş elemana ihtiyaç var bu konuda da bütün ilerimizde üniversitelerde meslek yüksek okulları ve teknik okulları büyük bir seferberlik içerisinde. Belediyelerimiz harıl harıl iş aş, vatandaşa hizmetin önünü açıyor. Yatırım için ortam var gerekli destekler var, gerekli talep var, yakın coğrafyamızda sıkıntılar var ama hiçbir sıkıntı nihai devam etmez."

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı üyeleri ile bir araya gelerek partililerle sohbet etti.

(Beril Solmuşgül / İHA)

SONRAKİ HABER