F5Haber KLASİK | RSS | Sitene Haber Ekle  | Favorilerine Ekle  | Astroloji  | Yemek Tarifleri  | Hava Durumu | Hakkında
F5Haber
Ana Sayfa Son Dakika Gündem Spor Magazin Ekonomi Dünya Medya Siyaset Teknoloji Yaşam Sağlık Kültür-Sanat Gazeteler

"Yaşasın tohumlar"

Yaşasın tohumlar
GAZETEPORT - 22 Şubat 2012 Çarşamba, 18:53

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği 10. Yılını, Babylon'da, Buğday dostu müzisyenlerin performans ve dinletileri eşliğinde “Yaşasın Tohumlar” temalı gecede kutladı.

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği 10. yılını, 21 Şubat Salı gecesi 500’ü aşkın Buğday dostunun, müzisyenlerin ve sanatçıların katıldığı gecede kutladı.

“Yaşasın Tohumlar” temalı gecede, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz, derneğin fikir babası ve kurucusu Victor Ananias anıldı, Buğday Derneği’nin, atalık tohumlarımızın korunması için yaptığı çalışmalar paylaşıldı, ünlü sanatçıların performanslarıyla yaşamın mucizesi tohumların korunması için çaba gösterenler bir araya geldi.

Buğday Yönetim Kurulu Başkanı Güneşin Aydemir’in, atılan tohumların yeşermesine verdikleri katkılar nedeniyle, Buğday hareketinin bütün destekçilerine teşekkür ettiği konuşmasıyla açılan gecenin yıldızı “tohum”lardı...

10. yıl kutlaması, Güneşin Aydemir ve beden perküsyoncusu Tugay Başar ile arkadaşlarının Victor Ananias'a adadıkları “Bir Tohum Hikâyesi” konulu performansıyla başladı. Daha sonra geleceğin tohumlarını kutlamak üzere, Richard Hamer, Adnan Karaduman ve Kaan Büyükdoğanay'ın Türk ezgileri içeren caz projesi Aura; Karadeniz’in genç yeteneği Volkan Arslan; masalsı şarkılarıyla kadın ozan geleneğini sürdüren Jehan Barbur; Nejat Yavaşoğulları; Derya Köroğlu ve Taner Öngür'ün rock triosu Müselles sahne aldı. Ağaçlara ve tohumlara gönül vermiş oyuncu Alper Kul’un sunumuyla renklenen gecede ekolojik yiyecek ve içecekler sunuldu.

Atalık tohumların korunması için farkındalık yaratmayı amaçlayan geceden elde edilen gelir, Buğday Derneği’nin projelerinde kullanılacak. Derneğin Tohum Takas Ağı projesi çerçevesinde atadan miras deli bezelye, Osmanlı çileği, kavılca buğdayı, pembe domates v.b tohumlar ekilecek, çoğaltılacak ve paylaşılacak.

Haberin kaynağı » www.gazeteport.com.tr
Günün Öne Çıkanları
Kültür-Sanat Son Dakika
Kültür-Sanat Öne Çıkanlar
Spor Haberleri Gazete Manşetleri Gazeteler, Medya Linkleri Burç Yorumları

140
Günün Gazete Manşetleri  |   Astroloji - Burçlar  |   Yemek Tarifleri  |   Hava Durumu  |   Medya Linkleri  |   Sitene Haber Ekle  |   Hakkımızda  |   REKLAM