için kaldı

Bizi önce Allah koruyor sonra Türkler

Esad rejimi yeni hedef olarak Türkiye sınırında muhaliflerin kontrolündeki İdlib vilayetini gösterirken İngiliz Reuters ajansı bölgenin nabzını tutan bir haber yayınladı. Reuters'a konuşan bir Suriyeli "Bizi önce Allah koruyor, sonra da Türkler" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bizi önce Allah koruyor sonra Türkler

TÜRKİYE, Rusya ve İran ile yaptığı anlaşma çerçevesinde çatışmasızlık alanı ilan edilen Suriye'nin İdlib bölgesinde 12 askeri gözlem noktası kurdu. Bu sayede İdlib'e yönelik saldırılar azalırken yerinden yurdundan olan bölge sakinleri de köylerine, evlerine dönme fırsatı buldu. Suriye'nin güneyindeki Kuneytra ve Dera'da kontrolü sağlayan Esad rejimi, son dönemde kuzeydeki İdlib'i yeni hedef gösteren açıklamalar yaptı. Rus yetkililer de İdlib'e de sıranın geleceği yolunda açıklamalarıyla dikkat çekti.

İngiliz Reuters ajansı dün İdlib'i konu alan bir haberi abonelerine servis etti. Buna göre İdlib kentinin 40 km güneyindeki Surman köyü, ocak ayındaki rejim saldırıları yüzünden neredeyse tamamen boşaldı. Ancak Türk askerinin Surman'daki tahıl siloları bölgesinde gözlem noktası kurmasının ardından bir kısmı evlerine geri döndü.

ENDİŞELİ HAVA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER