için kaldı

Arda Turan Galatasaray iddialarına cevap verdi

"Lassa Yılın En Sağlamları" ödül törenine katılan Barcelona'nın ve A Milli Takım'ın futbolcusu Arda Turan, Barcelona'da 6 ay forma giyemeyeceği dönemde Galatasaray tarafından kiralanmasına ilişkin iddialarla ilgili, 'Hiçbir zaman dönmekle alakalı bir şey düşünmedim' dedi.

F5HABER F5HABER
Arda Turan Galatasaray iddialarına cevap verdi

"Lassa Yılın En Sağlamları" ödül törenine katılan Barcelona'nın ve A Milli Takım'ın futbolcusu Arda Turan, Barcelona'da 6 ay forma giyemeyeceği dönemde Galatasaray tarafından kiralanmasına ilişkin iddialarla ilgili, 'Hiçbir zaman dönmekle alakalı bir şey düşünmedim' dedi.

Barcelona'ya transfer olarak bir anda dünyanın gündemine gelen Arda Turan ve spor camiasından birçok isim "Lassa Yılın En Sağlam 11'i" ödül töreninde buluştu. Törende, kaleci, defans, orta saha, forvet kategorilerine aday gösterilen isimlere ödül verildi. Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleşen Ödül Töreni'ne Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre, Barcelona'lı Arda Turan, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ve spor camiasından birçok isim katıldı. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) belirlediği sonuçlara göre, En Sağlam Kaleci kategorisinde Fernando Muslera

En Sağlam Defans kategorisinde, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, En Sağlam Orta Saha kategorisinde, Gökhan Töre, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Wesley Sneijder, En Sağlam Forvet kategorisinde Burak Yılmaz, Demba Ba ödüllendirildi.

TURAN: "GALATASARAY O PARAYI ALT YAPISINA YATIRSIN"

Ödül töreninin bitiminde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arda Turan, Galatasaray'a kiralık gelmesine ilişkin iddiaları yanıtladı. Hiçbir zaman dönmek ile alakalı bir şey düşünmediğini ifade eden yıldız futbolcu, transfer parasının Galatasaray alt yapısına yatırıldığı taktirde daha hayırlı olacağını söyledi. Turan, "Birinci olarak hiçbir zaman dönmekle alakalı bir şey düşünmedim. Bunun olması zaten kulübümün isteği doğrultusunda olur. Düşünsenize ilk 6 ayda Galatasaray'a geldiğimde bu kontrat şartlarıyla Galatasaray'a ne verebilirim ki. Bence bana verilebilecek o para alt yapıya yatırılsa, ya da başka bir yerde kullanılsa daha faydalı ve daha hayırlı olur. Böyle geçiyor kalbimden, açıkçası kalbimden geçen düşünce buydu. Hamza hocayla bir fikir paylaşımım olsaydı belki böyle bir şey düşünülebilir gibi olabilirdi. Ama bizler Galatasaraylıyız. Öncelikle düşüneceğimiz kurum oldu. Hiçbir zaman böyle bir konu geçmedi. Benim hayalim Barcelona'yı yaşamak. O iddiayı ben getirmedim. Ama 6 ay oynayamamak zor bir şey. Barcelona'ya transfer olmak bana yetiyor" dedi.

"ŞAKA MI YAPIYORSUN AT ŞU İMZAYI DEDİM"

Düzenlenen ödül töreninde yılın transferi seçilen Arda Turan yaptığı teşekkür konuşmasında, Barcelona'ya transfer edildiği süreci anlattı. İlk etapta menajerinin kendisine bilgi vermediğini belirten Arda Turan, avukatının kontratı incelemek istediğini, ve avukatına, ‘Şaka mı yapıyorsun at şu imzayı' ifadesini kullandığını anlattı. Arda Turan o anları şöyle anlattı:

"Menajerim gerçekten büyük bir iş yaptı. Beni Barcelona'ya göndererek. Sadece şöyle bir durum var. Kimseyle paylaşamıyorduk özel durumlardan dolayı. Ama biz kontratı imzalayıp faks yoluyla geriye gönderdiğimizde sayın avukatımız dedi ki, ‘Arda şu kontratı bir kontrol edeyim'. Ben de dedim ki, 'Şaka mı yapıyorsun at şu imzayı' transfer dönemiyle alakalı gerçekten hiçbir şey bilmiyordum. Menajerim gizli tuttu birazda. O prosedüre uyarken her gün 30 defa arıyordum."

(İHA)

SONRAKİ HABER