Son bir ayda Edirne'den 1 milyon Türk işçi yurda giriş yaptı

AVRUPA'da çalışan Türk işçilerinin yaz tatillerini geçirmek için yurda girişleri artarak devam ediyor. Edirne'de bulunan ve Yunanistan ile Bulgaristan'a açılan sınır kapılarından son bir ayda 1 milyon Türk işçi yurda giriş yaptı. Avrupa'daki Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ile...

F5HABER F5HABER
Son bir ayda Edirne'den 1 milyon Türk işçi yurda giriş yaptı

AVRUPA'da çalışan Türk işçilerinin yaz tatillerini geçirmek için yurda girişleri artarak devam ediyor. Edirne'de bulunan ve Yunanistan ile Bulgaristan'a açılan sınır kapılarından son bir ayda 1 milyon Türk işçi yurda giriş yaptı. Avrupa'daki Türk işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ile İpsala Sınır Kapısı'dan devam ediyor. Sınır kapılarında, son 24 saatte Türkiye'ye 4 bin araçla yaklaşık 30 bin kişi giriş yaptı. Karayolunu tercih edenler Kapıkule, Pazarkule, Hamzabeyli ve İpsala Sınır Kapısı'ndaki yoğunluğu arttırdı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, alınan tedbirler sayesinde uzun kuyruklar oluşmadan yolcuların kolaylıkla Türkiye'ye giriş yaptığını söyledi. Son bir ayda Edirne'deki sınır kapılarından 1 milyon gurbetcinin giriş yaptığını anlatan Yalçın, bu ay içerisinde de 1 milyon işçinin daha gelmesini beklediklerini belirtti. Müslüm Yalçın, "Sezonda yaklaşık 2 milyon yolcumuzu yani 450-500 bin aracın Türkiye'ye giriş yapmasını bekliyoruz. Eylül ayına kadar dönüşlerini sağlayacağız inşallah. Haziran'ın da ikinci yarısında ciddi bir giriş oldu" dedi.

Almanya'dan yaz tatilini eşi ve çocuğuyla Konya'da geçirmek için Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan fabrika işçisi Fatma Kartepe, yolculuklarının rahat geçtiğini söyledi.

Almanya'nın Stutgartt kentinden memleketi Niğde'ye gitmek için sınır kapısından giriş yapan diğer işçi Mustafa Sarı ise yolculuklarının rahat geçtiğini fakat zaman zaman yollarda uzun kuyruklar oluştuğundan beklemek zorunda kaldıklarını kaydetti. Sarı, "Her yıl bu anı iple çekiyoruz. Yaz tatilimiz geliyor yollarda çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu yıl o kadar sorun yaşamasak ta zaman zaman yollarda trafik olmasından dolayı kuyruklarda beklemek zorunda kaldık. Türkiye'ye giriş yaptığımız için çok mutluyuz. Tüm yaşadığımız olumsuzlukları Türkiye tabelasını görünce unuttuk" diye konuştu. Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a açılan sınır kapılarından yaklaşık 200 bin Türk işçisinin Avrupa'daki işlerine dönüş yapmak için çıkış yaptıkları öğrenildi.

(DHA - Ali Can ZERAY)
SONRAKİ HABER