OECD Babacan başkanlığında toplandı

Türkiye'nin, 1986 yılında yaptığı ilk başkanlıktan 26 yıl sonra 2012 OECD Bakanlar Konseyi Toplantısının Başkanlığına seçilmiş olması, Türkiye açısından önemli bir gelişme teşkil ediyor.

F5HABER F5HABER
OECD Babacan başkanlığında toplandı

Toplantıda, ekonomik krizle mücadelede yeni yaklaşımlar, serbest ticaret sistemi ve istihdama dayalı büyüme, beşeri sermayeye ve istihdama yatırım, iş becerilerinin geliştirilmesi stratejisi, OECD'nin temel ortaklarıyla, Kuzey Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere stratejik bölgelerle işbirliği, kalkınma stratejisi, cinsiyet eşitliği, eğitim ve girişimcilik gibi gündem konuları ele alınacak.

OECD, üye ülkelerin yanı sıra gözlemci ülkelerin de katkılarıyla ekonomik büyüme, mali istikrar, ticaret ve yatırım, teknoloji, yenilikçilik, girişimcilik ve kalkınma alanlarında iş birliği yoluyla refahın sağlanması konularında çalışmalarıyla ön plana çıkan bir iş birliği platformu niteliğinde.

OECD'nin kurucularından Türkiye, OECD'ye aktif katkı yapan başlıca ülkeler arasında yer alıyor.

İki gün sürecek toplantılara OECD'ye üye olan ve bu kuruluşla yakın işbirliği içinde bulunan 60'a yakın ülkenin ilgili bakanı katılıyor.

Politikaları  global çıkarlarımıza göre oluşturmalıyız

Babacan, mevcut durumda global ekonominin, çoğu birbirine bağlı ve çok boyutlu problemle karşı karşıya olduğunun altını çizerek, "Bu, karar vermeyi ve konsensus yaratmayı zorlaştırıyor. Bugün yapmamız gereken şey, politikalar yaratmak ve bu politikaları ulusların çıkarına, global çıkarlarımıza göre oluşturmak. Politikalarımızı, ekonomik ve sosyal çıkarlarımıza paralel yaratmamız gerekiyor" dedi.
AA

SONRAKİ HABER