için kaldı

Gaziantep'te Domotex Halı Fuarı açıldı

ULUSLARARASI Domotex Halı Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açıldı.

F5HABER F5HABER
Gaziantep'te Domotex Halı Fuarı açıldı

ULUSLARARASI Domotex Halı Fuarı, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açıldı.

Yurtiçi ve yurtdışından 190'dan fazla firmanın katıldığı ve 23 bin metrekare alanda makine halıları ile yan sanayi ürünlerinin sergilendiği Domotex Halı Fuarı'nın açılış törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, GAİB Halı İhracatçıları Başkanı Selahattin Kaplan ile iş adamları ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep'in halı ihracatında önemli bir noktada olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"Halı fuarının 3'üncüsü Gaziantep'te açmanın mutluğunu yaşıyoruz. 122 firma bizim şehrimizden, 38 firma başka şehirlerden, 38 de farklı ülkeden halı üreticisi şehrimize gelmiş bulunuyor. Gaziantep, halı üretiminin başkenti olduğunu göstermiştir. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Zor bir uluslararası konjonktürden geçiyoruz. Bizim 50 kilometre Suriye sınırımız var. 350 bin muhacirimiz var, bunlara ev sahipliği, ensarlık yapmamaya çalışıyoruz. Geçmişte huzur ülkesiyken, 5 yıldan bu yana iç harple yaşayan bir Suriye var. 7 milyon insan bu iç savaştan etkilendi. Temennimiz bunun en kısa zamanda bitmesidir. Üretim yapmak hele de sanayici olmak, uluslararası ticarette bulunmak, mal almak, mal vermek ekstra cesaret, ekstra yetenek gerektiriyor. En zor koşullarda bile ayakta durmasını bilen bu şehrin evlatlarıyız. 2 milyon nüfuslu bu kentte, Gazi savunmasını 11 ay yapan dedelerimizin çektiği ıstırabın, 1 dakikalık ıstırabını bile çekiyor değiliz. Şehrin huzur ve güvenliği ile ilgili noktada çalışıyoruz. Terörle imtihan edilen bir kent olmasına rağmen, bunu hissettirmemeye çalışıyoruz."

MİLLETVEKİLİ KOÇER: DAHA PAHALI ÜRÜNLER ORTAYA KOYMAMIZ LAZIM

Açılışta konuşan Milletvekili Nejat Koçer ise Sanayi Odası Başkanlığı döneminde sektörün gelişmesi için önemli projelere imza attıklarını söyleyerek, "Bu sektörün geçmişini bilen bir kardeşiniz olarak ve bu sektöre Sanayi Odası Başkanlığım döneminde katkı duymaktan duyduğum memnuniyeti geldiği nokta itibariyle şimdi daha çok hissediyorum. Başkanlığım döneminde bu sektör için bir çok proje ürettik. Halıcılık sektörüne yönelik ar-ge, inovasyon projeleri artı halı desinatörlüğü eksikliği vardı. 200 yakın halı desinatörü yetiştirme noktasında projelerimiz oldu. Bugün geldiğimiz noktada iftihar ediyoruz. Halı ihracatı Gaziantep ihracatında 1,5 milyarı aşkın ihracatımız içinde önemli bir paya sahip. Ama bu yeterli değil. Daha pahalı ürünleri ortaya koymamız lazım. Bunun içinde çalışmaya devam etmeliyiz. Türkiye ekonomisi şu anda önemli bir süreçten geçiyor. Aylık enflasyon düşmeye devam ediyor. Bu enflasyon rakamlarıyla birlikte önümüzdeki aylarda faizlerde önemli düşüşler bekliyoruz. Faizlerin düşmesi, ekonominin rahatlaması, maliyetlerin aşağıya çekilmesi demektir bunu da önemsiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Protokol üyeleri daha sonra fuardaki stantları gezdi. Domotex Halı Fuarı, 26 Mayıs günü sona erecek.

(DHA - Eyyüp BURUN, Metin Faruk TAMER)
SONRAKİ HABER