Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te terör saldırıları protesto edildi

ESKİŞEHİR, Kütahya ve Bilecik illerinde terör saldırıları protesto edildi. Kütahya'da PKK'nın flaması yakıldı, Tavşanlı ilçesinde Türk Bayrağı'na sarılı temsili şehit tabutu taşınıp gıyabi cenaze namazı kılındı.Eskişehir'de akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Sık sık 'Türk-Kürt...

F5HABER F5HABER
Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te terör saldırıları protesto edildi

ESKİŞEHİR, Kütahya ve Bilecik illerinde terör saldırıları protesto edildi. Kütahya'da PKK'nın flaması yakıldı, Tavşanlı ilçesinde Türk Bayrağı'na sarılı temsili şehit tabutu taşınıp gıyabi cenaze namazı kılındı.
Eskişehir'de akşam saatlerinde Porsuk Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Sık sık 'Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir', 'Kahrolsun PKK' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogana atan kalabalık Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği'ne kadar yürüdü. Şehitlik içerisine giren kalabalık burada 1 dakikalık saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.
TERÖR ÖRGÜTÜNÜN FLAMASINI YAKTILAR
Kütahya'da aralarında amatör futbol liginde mücadele eden Kütahyasporlu futbolcuların da bulunduğu yaklaşık bin kişi, eski otogar önünden Zafer Meydanı'na doğru slogan atarak yürüdü. Meydanda topluca İstiklal Marşı okuyan kalabalık yanlarında getirdikleri PKK flamasını yaktı. Kalabalık daha sonra gruplar halinde meydandan ayrıldı.
GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde ise yaklaşık 4 bin kişi Türk Bayrağı'na sarılı temsili şehit tabutu taşıyarak Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Kalabalık sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' şeklinde slogan attı. Kalabalık şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra dağıldı.
BİLECİK'TE 3 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ
Bilecik'te akşam saatlerinde yaklaşık 3 bin kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Atatürk Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçen kalabalık sık sık 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' şeklinde slogan attı. Kalabalık şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.
FOTOĞRAFLI
(DHA - Eyüp KELEBEK-Cafer ELMAS-Oğuzhan KILIÇ-Tuna İŞLEYEN)
SONRAKİ HABER