için kaldı

Sanayi makinelerine artık plaka verilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, her makineye otomobil gibi plaka vererek teminat olarak gösterilebilmesini istediklerini belirterek "Bundan sonra sanayicimiz makinesini teminat olarak kullanabilecek" dedi.

F5HABER F5HABER
Sanayi makinelerine artık plaka verilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, her makineye otomobil gibi plaka vererek teminat olarak gösterilebilmesini istediklerini belirterek "Bundan sonra sanayicimiz makinesini teminat olarak kullanabilecek" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Eskişehir'e gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ziyaretinde ilk olarak Eskişehir Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'ni, ardından da OSB içinde bulunan Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesini ziyaret etti. Daha sonra ESO'da kentteki sanayicilerle buluşan Bakan Işık, Eskişehir'in sıradan bir il olmadığını belirtti. Eskişehir'in, Türkiye sanayisine önemli hizmetler vermiş ve önümüzdeki süreçte de son derece yüksek potansiyele sahip bir il olduğunu söyleyen Bakan Fikri Işık, "Bugüne kadar ortaya konan performans, bundan sonrası için çok daha güzel işlerin yapılacağını gösteriyor. Eskişehir'de sanayiye yönelik özellikle belli alanlarda çok güçlü bir altyapı var. İstiyoruz ki ülkemizin temel ihtiyacı olan ileri teknoloji alanında Eskişehir ülkemizin önemli üretim merkezlerinden birisi olsun, bunu istiyoruz. Bununla ilgili teşvik çalışmamızı da hızlandırdık. Yakında müjdeyi veririz diye düşünüyoruz. Burada ileri teknoloji ürünlerde Türkiye'nin her yerine 5'inci bölge desteği verelim diye bir arzumuz var. Özelikle uzay ve havacılık ileri teknoloji alanı olduğu için burada verilecek 5'inci bölge teşviki Eskişehir'e bu alanda uçurur. Buna yönelik çalışmamız sürüyor. Ayrıca Eskişehir'de KOBİ'lere yönelik imalat sanayine yönelik yakın zamanda bir paket açıklayacağız" dedi.

HER SANAYİ MAKİNESİNE PLAKA

Makine konusunda özel bir duruşları olduğunu, her makineye otomobil gibi plaka vermeyi düşündüklerini anlatan Bakan Işık, şunları söyledi:

"Plaka verilim ki bu makineler teminat olarak gösterilebilsin. Şimdi otomobili teminat olarak kabul ediliyor, ama otomobilden çok daha değerli bir makineyi teminat kabul etmiyor. Şimdi yeni bir mimari oluşturuyoruz ve her makineye plaka numarası vereceğiz. Bundan sonra sanayicimiz makinesini teminat olarak kullanabilecek. Türkiye'de özellikle yerli, yenilikçi ve yeşil üretimi artırmak için çok yoğun ciddi destekler veriyoruz. Bu desteklerden inanıyorum ki Eskişehir'de yararlanıyor. Ama daha fazla yararlanma imkanına da sahip olacak."

(İHA)

SONRAKİ HABER