için kaldı

Altın 10 ayın en kazançlı döneminde

Altın, Mayıs ayı başından bu yana yüzde 7'den fazla yükselerek son 10 aydaki en iyi aylık performanslarından birine doğru ilerliyor. Gram altın ise son 7 ayın en yüksek seviyelerinde bulunuyor.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Altın 10 ayın en kazançlı döneminde

Altın, ABD Hazine tahvil faizlerindeki yükselişle cuma günü gerilemesine rağmen hafta başına göre hala kazanç bölgesinde. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi Dolar/TL ’deki yükselişin dengelemesiyle yatay bir seyir izledi.

10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi haftaya yüzde 1,63 seviyesinde başladıktan sonra 1,55 seviyesine kadar gerilemişti. Çarşamba gününden beri kademeli bir şekilde yükselen tahvil faizleri cuma günü yüzde 1,61 seviyesine ulaştı.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise bu hafta 1.113 seviyesine kadar geriledikten sonra yeniden yükselerek cuma günü 1.118 seviyesinde bulunuyor.

Ons altın fiyatı
Ay başından bu yana yüzde 7’den fazla yükseliş kaydeden ons altın, 2020 Temmuz’dan sonraki en iyi aylık performansına doğru ilerliyor. Son 4 haftayı da yükselişle kapatan değerli metal, 2021’in en uzun haftalık kazanç serisine de hazırlanıyor.

Ons altın, haftaya 1.882 dolar civarında başladıktan sonra yüzde 0,5’ten fazla yükselişle haftayı 1.893 dolardan kapatmaya doğru ilerliyor.

Gram altın fiyatı
Haftaya 508 TL civarında başlayan gram altın küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yükselişi takip ederek 520 TL’ye ulaşmıştı. Küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL’deki yükselişle kayıplarını sınırlayan gram altın, cuma günü 517 TL seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: Bloomberg HT

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER