Dünyanın en pahalı burgeri rekor fiyata satıldı

Hollandalı restoran sahibi Robbert Jan de Veen'in gelirini toplum için kullanacağını açıkladığı ve altın tozu ile kaplı olan burgeri 5 bin 964 dolara (yaklaşık 51 bin TL) satıldı. Dünyanın en pahalı hamburgeri rekorunun sahibi, 2011’de bir Oregon restoranı tarafından satılan 4 bin 971 dolarlık hamburgerdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünyanın en pahalı burgeri rekor fiyata satıldı

Dünyanın en pahalı burgeri Holland'da 5 bin 964 dolara (yaklaşık 51 bin TL) satıldı. Söz konusu burger Japon wagyu bifteği, beluga havyarı, Alaska kral yengeci ve beyaz trüf gibi malzemelerden oluşuyor.

Hollandalı restoran De Daltons'un sahibi Robbert Jan de Veen, tarihin en pahalı burgerini yaratmak için ihtiyaç sahiplerinden ilham aldığını açıkladı. 

Robbert Jan de Veen, Abu Dabi merkezli The National yayınına verdiği demeçte, "Kitlelerin çektiği acıları ve restoran endüstrisinin kasvetli durumunu görünce kendimi kötü hissettim. Bu nedenle, dünyanın en pahalı burgerini yaratmaya ve tüm geliri toplum için iyilik yapmak üzere hayır kurumlarına bağışlamaya karar verdim." dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER