HDP'li Sancar, Öcalan'a özgürlük isteyip, 'Bu tecride karşı ittifak kuracağız' dedi

Şırnak'ta yaptığı konuşan HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a 'özgürlük' istedi. Türkiye'de çözümün 'Öcalan'ın özgürlüğüne' bağlı olduğunu ifade eden Sancar, 'Bu tecride karşı ittifak kuracağız' dedi.

GASTE24 GASTE24
HDP'li Sancar, Öcalan'a özgürlük isteyip, 'Bu tecride karşı ittifak kuracağız' dedi

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Şırnak'ta düzenlediği konuşmada, 2019 yerel seçimlerinde diğer muhalefet partileriyle kurdukları ittifaka ve ittifakın geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında sık sık Cumhur İttifakı'nı hedef alan Sancar, terörist başı Abdullah Öcalan'a 'özgürlük' istedi.

"Tecride karşı ittifak kuracağız"

Türkiye'de bir Kürt sorunu olduğunu ve bunun da çözümünün HDP ve Öcalan olduğunu ifade eden Sancar, "Uygulanan bu tecride karşı ittifak kuracağız" dedi.

"İttifakı bozan büyük vebalin altında kalır" demişti

Sancar, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir canlı yayında, Millet İttifakı ile ilişkilerine ve 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinmiş, muhalefet ile ortak aday çıkarmanın iyi bir seçenek olduğunu vurgulayarak, "İttifakı kim bozarsa büyük vebalin altında kalacaktır" demişti.

Pervin Buldan: Yeniden bir araya gelelim

Başka bir canlı yayında konuşan HDP'li Pervin Buldan da, 2023 yılında yapılacak seçimleri işaret ederek, muhalefet partilerine “Yeniden bir araya gelelim” çağrısı yapmıştı.

Buldan, “Türkiye’nin geleceği açısından, bizim bir araya gelmemiz kaçınılmaz bir mesele haline geldi.” ifadelerini kullanmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER