Futbolda devrim gibi model

Sporun farklı dallarına yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Red Bull, futboldaki başarısıyla da dikkat çekiyor

HÜRRİYET HÜRRİYET
Futbolda devrim gibi model

Akıllı yatırım, farklı pazarlama yöntemi, altyapı ve gençliğe verdiği önemle futbolda adeta devrim yapan Red Bull; al, yetiştir ve sat ile yeni rol modeli oldu. Avrupa’da Red Bull Salzburg ve RB Leipzig takımlarının sahibi olan şirket Amerika’da New York Red Bulls, Güney Amerika’da Brezilya da ise Red Bull Brasil’in sahibi.

Red Bull Salzburg Avrupa’nın wonderkidi

1987 yılında Avusturya’da kurulan Red Bull özellikle ekstrem sporlara yaptığı yatırımlarla dikkat çekerken , 2005 yılında satın aldıkları Avusturya Salzburg ile futbolda da yatırım yapmaya başladı. Sporda girdiği her işte başarıyı adet yerine getirmiş Red Bull’un futbola yatırımının arkasında da detaylı bir çalışma var. Satın alınan Avusturya Salzburg Kulübünün adını FC Red Bull Salzburg olarak değişirken, takımın renkleri de tüm Red Bull kulüplerinin kullandığı kırmızı-beyaz oldu. İlk Avusturya Bundesliga şampiyonluğuna 2006-2007 sezonunda yaşayan Red Bull Salzburg, son 6 sezondur ligde şampiyonluğa adeta ambargo koydu. Şampiyonlar Ligi’nde aldıkları başarılı skorlarla da Avrupa’da adını duyuran kulüp izlediği transfer politikası ile de dikkat çekiyor. Fransa’nın mütevazi ekiplerinden Metz’de forma giyen Sadio Mane’yi 2012 yılında 4 milyon Euro bonservis bedeline alan Red Bull Salzburg sadece 2 sezon sonra oyuncuyu 23 milyon Euro gibi rekor bonservis bedeline Premier Lig ekiplerinden Southampton’a satma başarısı gösterdi. Başarılı scout ağı ile Fransa 2.Lig takımlarından olan Istres’te forma giyen Naby Keita’yı keşfeden Red Bull Salzburg sadece 1.5 milyon Euro’ya aldığı oyuncuyu 2 yıl sonra RB Leipzig’e 11 milyon Euro’ya sattı. Red Bull Salzburg son olarak da Norveçli wonderkid Erling Haaland’ı 20 milyon Euro’ya Dortmund’a ve Japon yıldız Takumi Minamino’yu da 10 milyon Euro’ya Liverpool’a sattı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER