Meteoroloji tüm yurdu uyardı! Artvin hariç her yerde yağış var: Yoğun kar, sağanak, fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son dakika hava durumu raporuna göre Artvin çevreleri hariç yurt geneli yağışlı geçecek. Meteoroloji çok sayıda kentimize sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunurken, kıyım kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji Ankara'nın kuzeyi ve birçok bölge için yoğun kar yağışı uyarısında bulundu. İzmir, Aydın, Çanakkale çevrelerine kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken, Antalya’nın doğusu ve Mersin il genelinde çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. İşte 30 Ocak cumartesi hava durumu raporu...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Meteoroloji tüm yurdu uyardı! Artvin hariç her yerde yağış var: Yoğun kar, sağanak, fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Artvin çevreleri hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz kıyıları, Çanakkale, Gaziantep, Kilis ve Antalya’nın batı ve doğu ilçeleri ile Edirne'nin güneyinde kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Ankara’nın kuzeyi (Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Kahramankazan), Bolu’nun güneydoğusu (Seben, Kıbrısçık, Dörtdivan, Gerede, Yeniçağa ve Bolu il merkezi) ile Antalya'nın doğusunun iç kesimleri, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 1 ila 4 derece artması, ülkemizin doğusunda önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tüm yurdu uyardı! Artvin hariç her yerde yağış var: Yoğun kar, sağanak, fırtına - Resim : 1

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER