Canımızı aldınız anımıza dokunmayın

İstanbul Avcılar’da kadına yönelik şiddete karşı dikilen 21 zeytin ağacından 9’unun önündeki, öldürülen kadınların isimlerini taşıyan tabelalar çalınmıştı. Öldürülen Seda Kurt’un annesi Bedia Akar “Canımızı aldınız anımıza dokunmayın” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Canımızı aldınız anımıza dokunmayın

Kaz Dağları’nda tünel yapımı nedeniyle 2019 yılında hafriyat altında kalmaktan kurtarılarak Avcılar’a getirilen zeytin ağaçlarından 21’i, Avcılar Belediyesi tarafından geçen 25 Kasım Kadına Yönelik Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Ambarlı Mahallesi’ne kadına yönelik şiddete karşı mücadelenin simgesi olması amacıyla dikilmişti. Önlerine de erkekler tarafından öldürülen Özgecan Arslan, Emine Bulut, Şule Çet, Pınar Gültekin gibi isimlerin yanı sıra Avcılar’da nikâhsız eşi tarafından bıçaklanarak yaşamını yitiren Seda Kurt’un adının da yer aldığı tabelalar çakılmış fakat bir süre sonra bu tabelalar çalınmıştı. Çalınan tabelalar Avcılar Belediyesi tarafından yeniden yerlerine konuldu.

Ambarlı Mahallesi’nde 4 Kasım 2019 tarihinde Ercan Akkaş tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi Seda Kurt’un annesi Bedia Akar, kızının adını taşıyan tabelayı zeytin ağacının yanında kendisi çaktı.

SIK SIK ZİYARET EDİYOR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER