Yeni yılda diplomasiye hızlı başlangıç

Rusya ve Batı ülkeleri Ukrayna krizi nedeniyle 2022’yi hızlı bir geçiş yapacak. 10-13 Ocak tarihleri arasında ABD, Rusya, NATO ve AGİT heyetleri sorunları masaya yatıracak.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yeni yılda diplomasiye hızlı başlangıç

YILIN özellikle ikinci yarısında uluslararası gündemi meşgul eden Ukrayna krizi ve Batı ülkeleriyle Rusya arasında yaşanan gerginlik, 2022 yılının da hızlı bir diplomasi trafiğiyle başlamasına neden olacak. Ocak ayının ikinci haftasında Rusya ve Batı cephesi arasında bir dizi görüşme gerçekleşecek.

PEŞ PEŞE GÖRÜŞME

Washington ve Moskova arasında nükleer silahlar ile Ukrayna’daki gerginliğe dair 10 Ocak’ta Cenevre’de bir görüşme yapılacak. Ardından Rusya ve NATO yetkilileri 12 Ocak’ta bir araya gelecek. Rus temsilciler ertesi gün ise ABD’nin de bulunduğu Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyetiyle temas kuracak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER