CHP'li eski vekil Aygün'den, Yavaş'a yalanlama ve ağır suçlama

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rant ve rüşvet iddiasıyla ilgili Sinan Aygün, basın toplantısı düzenliyor.

GASTE24 GASTE24
CHP'li eski vekil Aygün'den, Yavaş'a yalanlama ve ağır suçlama

Eski CHP milletvekili Sinan Aygün ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasındaki rant ve rüşvet iddiasıyla ilgili Sinan Aygün, basın toplantısı düzenliyor.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

''2,5 istedik belediyeden o zaman ki belediye başkanımız bunu reddetti. Emsali 2,1'e indirdi. Hiç tartışmaya girmeyeyim diye Sayın Gökçek bunu vermeyince bu mahkeme süreci uzar ben 2,5'umu rahatlıkla alırım. Tamam dedim 2,1 dedim belediyeye 2,1 üzerinden başvurdum. Mansur Yavaş ben ona diyorum ki benden para istediler diye açıklama yapıyorum o da bana 'Sinan Aygün FETÖ'cü' diyor, beni FETÖ'cülükle suçladı. 13 Kasım 2019'da aldığım beraat kararı daha yeni kesinleşti. Bana 11 sene 4 ay çektiren bir örgüt ben FETÖ'cüymüşüm.

''FETÖ İLE İLTİSAKLI OLSAM BAŞIMA BUNLAR GELİR MİYDİ?''

Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım arsanın yüzde 50'sine el koysunlar diyor. Yüzde 50'si benim değil ki zaten. Beni FETÖ'ye nasıl bağlamaya çalışıyor? Bunlar bana dava açtılar dediler ki burayı satın al. Diyor ki Yavaş parayı FETÖ'cülere verdi. Para yurt dışına kaçtı. Benim yurt dışında hayatımın hiçbir devresinde yurt dışına 1 lira para yollamadım gayrimenkul almadım. Acaba Londra'da kimlerin evleri var? FETÖ ile iltisaklı olsam başıma bunlar gelir miydi?

''İNŞAATIMDA SATILABİLİR ALAN 26 BİN METREKARE''

Elde ettiğim rant 950 milyon lira iddiası o rantı da 2 kuleyi de ona veriyorum burasını 550 milyona gelsin benden alsın. Çok yardımsever. Alsın ODTÜ'ye bağışlasın yurt yapsın burayı. Bu inşaat 120 metre. Eksi 7 kat yerin dibine girdik. Oraya 25 bin metre inşaat yapılamazdı 22 bin 500 metre inşaat yaptım oraya. Otoparkı da satacağımı zannediyor. Ben bundan sonra büyükşehir belediyesinden iskan alamam. Çevre Bakanlığı dahil onlar benim inşaatımı denetlesin raporumu onlar versin. İnşaatımda satılabilir alan 26 bin metrekare.

''ESKİŞEHİR YOLU ÜZERİNDE HANGİ AVM, KAMU KURUMU, İŞ YERİNİN ARKADAN GİRİŞİ VAR?''

Size soru şu Eskişehir yolu üzerinde hangi AVM kamu kurumu iş yerinin arkadan girişi var? Yol burada. Hep caddeden giriliyor. Efendim ben yolu kazanmışım. Sen vermişsin bunu belediyeden almışım.''

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER