Anne - babalar için büyük rehber! Dijitalize çocuklar için yeni yaşam kuralları

Çocuklar artık dijital bir dünyaya doğuyor. Bu âlemin tuzaklarla dolu olduğu da bir gerçek. Peki denge nasıl bulunacak? MEB ve Google’ın öğretmenler için başlattığı proje vesilesiyle okullardaki duruma baktık. Evde yapılacaklar için hayati önerileri de uzmanlardan dinledik.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Anne - babalar için büyük rehber! Dijitalize çocuklar için yeni yaşam kuralları

Teknolojiyi seven, kodlama yapmaktan hoşlanan, tablette matematik ve kelime oyunları oynayan, Netflix’te çizgi film izleyen bir erkek çocuk annesi olarak, teknoloji konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyorum. YouTube’taki oyuncak tanıtma videoları ve rap şarkıcılarının yarım yamalak bir Türkçeyle söyledikleri şarkıları dinlemesinden hoşlanmasam da neye, neden ilgi duyduğunu anlayabilmek ve onu siber zorbalık, çevrimiçi istismar, yaşına uygun olmayan içerikten koruyabilmek için, iletişimimizi koparmıyorum.

Haliyle bu hafta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Google’ın, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü işbirliğinde oluşturduğu programları dinlemek için Ankara’ya davet edildiğimde, büyük bir merakla gittim.

1 milyon öğretmen sertifika alacak

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER