için kaldı

Kapadokya’da 2 bin yıllık mezar taşı bulundu

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bir evin bahçesinde toprağa gömülü olarak Roma döneminden kalma ve 2 bin yıllık olduğu öğrenilen mezar taşı bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kapadokya’da 2 bin yıllık mezar taşı bulundu

Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Çalış beldesinde bir evin bahçesinde toprağa gömülü olarak Roma dönemine ait mezar taşı bulundu. 2 bin yıllık olduğu öğrenilen mezar taşının Kapadokya’nın geçmişine ışık tutması bekleniyor.

Çalış beldesinde mezar taşının bulunmasıyla ilgili açıklamada bulunan Alaattin Sarıdaş, “Valla bu taş burada eskiden beri dikili olduğundan dolayı biz bilmiyorduk. Tesadüfen burada temel atılırken bu taş buradan çıktı. Bizde bu taşın ne olduğunu bilmediğimiz için ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne dilekçe veriyoruz. İnşallah belediye başkanımız da bu konuyla ilgili çalışmalarda bulunacak. Ama bu taşın eski Büyük İskender’in mezarının olduğunu falan söylüyorlar. Almanya’dan falan birkaç kişiye mesaj attık. Yunanca yazı var dediler. Bizde bunu arkeologlara okutacağız. Bu mezar taşına kimi 2 bin yıllık kimi 3 bin yıllık diyor. Her gelen bir şey diyor ama biz bilmiyoruz” dedi.

Kapadokya’da 2 bin yıllık mezar taşı bulundu - Resim : 1

Kapadokya bölgesinde Roma dönemine ait fazla yazılı bir belge bulunmadığı için mezar taşında bulunan yazılı belgenin Kapadokya’nın geçmiş tarihine de ışık tutması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER