CHP'de Cihangir İslam çatlağı: Ne ilke kaldı ne de omurga

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Saadet Partisi'ne ayırdığı kontenjan üzerinden milletvekili seçildikten sonra CHP'den istifa ederek Saadet Partisi'ne geçen Cihangir İslam daha sonra Saadet Partisi'nden istifa ederek bir müddet bağımsız olarak yoluna devam etmişti.

GASTE24 GASTE24
CHP'de Cihangir İslam çatlağı: Ne ilke kaldı ne de omurga

24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı çerçevesinde CHP listelerinden milletvekili seçilen, daha sonra Saadet Partisi’ne katılan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, partisinden istifa etmişti. Cihangir İslam, önceki gün istifalar sonrası vekil sayısı düşen CHP’ye katılmış, rozeti bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından TBMM’de takılmıştı.

“Bize bu partiden gidin diyorlar”

İslam’ın CHP’ye katılması ve rozetini Kılıçdaroğlu’nun taktığı görüntüler, CHP’lileri öfkelendirdi. CHP Eski Manisa Milletvekili Şahin Mengü, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini “Cihangir İslam'a CHP rozeti takılması tüm bu partiye gönül veren laiklikten yana olan ulusalcılara, siz bu partiden gidin biz sizi istemiyoruz demektir. Bu partiye emek vermiş, gönül vermiş insanları bu aymazlığa tepki vermeye çağırıyorum” diyerek dile getirdi.

CHP'nin boykot kararı aldığı CNN Türk televizyonunda programa çıktıktan sonra ihraç edilen Ümit Kocasakal ve İrem Çiçek de Mengü gibi tepkilerini gizlemedi.

"Partinin genetiği değiştirildi omurga yok"

Kocasakal, “Eminim ki o da tıpkı Kaftancıoğlu ve benzerleri gibi Altı Oka, Atatürk’e, CHP'nin çizgisine ve ilkelerine gönülden bağlıdır! Dostlar genişliyor. Atatürkçülere, ulusalcılara, altı oka tahliye ve tasfiye. Hormon takviyesiyle Partinin genetiğinin değiştirilmesi. İşte yeni CHP dedikleri bu: İdeoloji yok, çizgi yok, ilke yok, omurga ve tutarlılık yok, Partiye fikri ve genetik aidiyet, bağlılık yok, Partinin programına ve tüzüğüne uymak yok” sözleriyle duruma tepki gösterdi.

İrem Çiçek ise FETÖ’nün ‘Balyoz kumpasına’ Cihangir İslam’ın verdiği desteğe dair ekran görüntüsünü paylaşarak “İyi geceler” notunu düştü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER