için kaldı

BES’te nakit çekme imkanı yolda

Kısa vadeli nakti ihtiyacı olan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımcılarının bu parayı alabilmek için zaman zaman sistemden çıkmak zorunda kaldıkları biliniyor. Bunun önüne geçebilmek için TBMM'ye sunulan Kalkınma Planı'nda BES katılımcılarına birikimlerinin bir kısmını nakit olarak çekebilme imkanı tanınması maddesi de yer aldı.

POSTA POSTA
BES’te nakit çekme imkanı yolda

BES katılımcılarının kısa vadeli nakit ihtiyacı dolayısıyla sistemden çıkması sık görülen bir durum. Sağlık, evlilik, eğitim, mülk sahibi olma gibi ihtiyaçlardan ötürü sistemden çıkan katılımcılara kolaylık sağlanacak. Yetkililer bunun önüne geçip hem vatandaşın BES birikiminin ziyan olmaması hem de sistemin devamlılığı için birikimin bir kısmının nakit olarak çekilebilmesine imkan tanıyacak.

Kıdem Tazminat Fonu ile entegre olacak

Bireysel emeklilikteki otomatik katılım sistemi, sistemde kalış süresi ve fon tutarını artıracak şekilde yeniden düzenlenecek ve bireysel hesaplara dayalı kurulacak Kıdem Tazminatı Fonu ile entegre edilecek.

Bu yöntemle BES katılımcı sayısının 11,6 milyondan 15,2 milyona, BES fon tutarının da 96,3 milyar liradan 296 milyar liraya çıkması hedefleniyor.

"2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nda yer alan bu düzenlemenin yıl içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER