Son dakika... Rize'de sel felaketinde kayıp 2 kişi aranıyor! Peki bugün yağış bekleniyor mu? Prof. Dr. Orhan Şen yanıt verdi

Rize'deki sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetti, kayıp 2 kişi aranıyor. Peki Rize'de yağış bekleniyor mu? Sel riski sürüyor mu? CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, canlı yayında bu soruya yanıt verdi. Şen, Rize'de bugün ve yarın için sel riskinin olmadığını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Rize'de sel felaketinde kayıp 2 kişi aranıyor! Peki bugün yağış bekleniyor mu? Prof. Dr. Orhan Şen yanıt verdi

Rize'ye 7 saatte çok yüksek miktarda yağmur yağdığını belirten  Prof. Dr. Orhan Şen, şunları söyledi:

''Hakikaten afeti yaşadı o bölge. Burada önemli olan arkada dik dağlar var. Afette dağlara çok yağmur yağdı ve dağlardan aşağıya doğru sel indi. 214 kg yağmur yağmış 7 saatte ki bu çok yüksek bir miktardır. Bu nedenden dolayı ki önüne ne geldiyse getirmiş aşağıya ve bodrum katları gördük oraları molozla biriktirmiş. Bu 100 kg'lık bir yağmur olsaydı bu kadar moloz birikmezxdi. Molozlar, orman atıkları ve topraklar dere yataklarını bile değiştirebilir o esnada.

YAĞIŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER