için kaldı

Çok çalıştılar, çok hazırlar, çok istiyorlar

Cuma günü düzenlenen açılış seremonisiyle 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları resmen başladı, artık sahne milli sporcularımızın… Oyunlara 108 sporcuyla katılan Türkiye’nin hedefi en az 13 madalyayla Londra 1948’de (12 madalya) elde edilen rekoru geçmek. Pandemi nedeniyle olimpiyatların bir yıl ertelenmesi sporcularımızın müsabakalara daha iyi hazırlanmasını sağladı. Voleyboldan güreşe, bokstan cimnastiğe pek çok branşta beklentimiz altın madalya!

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çok çalıştılar, çok hazırlar, çok istiyorlar

Sporseverlerin ve atletlerin uzun bekleyişi sona erdi. Tokyo 2020’ye kavuştuk... Zaten 4 yılda 1 düzenlenen bu dev organizasyonun dünyayı esir alan pandemi nedeniyle bir yıl ertelenmesi içimizde burukluk yaratmıştı. Neyse ki sayılı gün çabuk geçti!

Tokyo 2020, Türkiye’nin temsil edildiği 23’üncü Olimpiyat Oyunları. Türkiye bu 23 organizasyonda toplamda 39 altın, 25 gümüş, 27 bronz madalya kazandı.

İlk madalyalarımız 1936’da güreşten geldi. O yıl Yaşar Erkan altın, Ahmet Kireççi ise bronz madalyaya ulaştı. Zaten Türkiye’nin elde ettiği 91 olimpiyat madalyasının 63’ü güreşçilerimize ait.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER