için kaldı

Gazze'de BM binası önünde eylem

Gazzeliler, 10 yıldan fazla süredir devam eden İsrail ablukasının kaldırılması ve yıkılan evlerin yeniden yapılması için Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörlüğü binasının önünde eylem yaptı.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Gazze'de BM binası önünde eylem

Gazze kentindeki Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörlüğü (UNSCO) binası önünde yapılan eylemde, "Dünyadan yeniden imar için harekete geçmesini istiyoruz", "Neden iki kez haksızlığa uğruyoruz. Hem evlerimiz bombalanıyor, hem de yeniden imara izin verilmiyor" yazılı dövizler taşındı.

Hamas yöneticilerinden Hammad er-Rakab, eylemde yaptığı konuşmada, "Yıkılan evlerin inşası ve imarı için pazarlık yapılması çok mantıksız. Bu 15 yıldır İsrail ablukası nedeniyle zor durumda olan Gazzelilerin sıkıntılarını daha da artırıyor." dedi.

BM'ye haksızlığa uğrayanların yanında durma konusunda üzerine düşeni yapma ve Filistin halkının yanında durma çağrısı yapan Rakab, İsrail yönetimine ablukayı kaldırma konusunda oyalama taktiği uygulamama uyarısında bulundu.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta sona ermişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda ayrıca sivillerin evleri ve yüksek katlı binalar da vurulmuştu.

Filistinli direniş güçleri, ablukanın kaldırılması ve Gazze'nin yeniden imar edilmesine izin verilmesini isterken İsrail imara karşılık, Hamas'ın elindeki 4 İsraillinin serbest bırakılmasını istiyor. Hamas ise İsraillilerin serbest bırakılması için esir takası yapılmasını şart koşuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER