Coşkun Aral: ‘Pazarları gezdim, yarasa da yedim’

Gazeteci ve seyyah Coşkun Aral Çin’e yaptığı gezilerde gördüğü vahşi hayvan pazarlarını Hürriyet.com.tr'ye anlattı. Yarasa yediğini de söyleyen Aral, "Çin’deki yarasalar meyve ile beslenen yarasalar. Amazonlardaki yarasalar böcek ve kan ile besleniyor. Ormanlar kesilip yerine palmiye ağaçları dikilince yarasalar bu palmiyelerdeki kimyasallardan etkilendi" diye konuştu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Coşkun Aral: ‘Pazarları gezdim, yarasa da yedim’

Dünyada milyonlarca kişiye bulaşan binlerce kişinin hayatına mal olan Corona Virüsün Çin’de yemek için vahşi hayvanların satıldığı bir pazardan yayıldığı kabul ediliyor. Bugüne kadarki bulgulara göre virüs yarasalardan ‘karınca yiyen’ adlı hayvana onun yenmesiyle de insana geçti. Çin’i Wuhan şehrindeki bir vahşi hayvan pazarından da bütün dünyaya yayıldı. Gazeteci ve seyyah Coşkun Aral dünyanın dört bir yanını dolaşmış bir isim. Çin’e yaptığı gezilerde vahşi hayvan pazarlarını da gözlemlemiş… 

“YARASA PAZARINI GÖRDÜM, MAYMUN TURŞUSU YEDİM”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER