Son dakika: Yeni askerlik kanunu teklifi TBMM’de kabul edildi

Yeni askerlik yasası ile ilgili 65 maddelik düzenleme 335 oyla TBMM Genel Kurulu’nda yasalaştı. Yeni düzenleme göre; Askerlik süresi 6 aya indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasının ardından 6 ayı dolduran 100 binden fazla er terhis olacak. Bedelli askerlik sürekli hale geldi. Bakaya ve yoklama kaçaklarına bir defaya mahsus bedelli askerlikten yararlanma hakkı getirildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika: Yeni askerlik kanunu teklifi TBMM’de kabul edildi

Askerlik süresini 6 aya indiren, bedelli askerlik uygulamasını kalıcı hale getirerek askerlik sistemini yeniden düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. 

Askeralma Kanun Teklifi'nin oylamasından önce grup başkanvekilleri yerlerinden kısa birer konuşma yaptı. Daha sonra teklifin oylamasına geçildi. Teklif, 17 ret oyuna karşın 335 oyla kabul edildi. 2 oy da çekimser sayıldı.

Teklifin oylamasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER