Avrupa'da oynadılar, borçlu çıktılar! Başakşehir ve Sivasspor...

UEFA, 2019-2020 sezonunda pandemi dönemindeki yaklaşık 615 milyon Euro’luk zararı 4 yıla yaydı ve her kulübe geliri oranında kesinti kararı aldı. Bu kararın ardından ülkemizi Avrupa’da temsil eden Başakşehir ile Sivas’a da fatura çıktı. Buna göre Başakşehir 329 bin Euro, Sivas da 1.2 milyon Euro, UEFA’ya ödeyecek

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupa'da oynadılar, borçlu çıktılar! Başakşehir ve Sivasspor...

Süper Lig’de 2019-20 sezonunda şampiyon olan Başakşehir ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde, 4. bitiren Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi’nde temsil ederken 2 kulübün de Avrupa macerası borçla noktalandı.

Covid-19’un 2019-20 sezonuna olumsuz etkisi nedeniyle toplam gelir kaybının 615 milyon Euro olduğunu açıklayan UEFA İcra Kurulu, 22 Eylül 2021’deki toplantısında bu etkiyi 4 sezona yayma kararı aldı.

HER KULÜBE GELİRİ ORANINDA KESİNTİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER