Türkiye'den Avrupa'ya trenle tır kasası taşımacılığı ilk çeyrekte yüzde 25 arttı

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, Avrupa'ya trenle tır kasası taşımacılığının bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 25 arttığını belirterek, "Tekirdağ, Ömerli (İstanbul) ve Marmaray Boğaz Tüp Geçişi ile Anadolu yakasından da tır kasası taşımacılığına başlamayı planlıyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'den Avrupa'ya trenle tır kasası taşımacılığı ilk çeyrekte yüzde 25 arttı

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Hasan Pezük, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla birçok sektörde olduğu gibi ulaştırma sektöründe de değişimlerin yaşandığını söyledi.

Salgın sonrasında bu değişimlerin oluşturduğu yeni düzen içinde demir yolu, kara yolu, deniz yolu kombine taşımacılığın daha da önem kazanacağına dikkati çeken Pezük, tır kasası taşımacılığının da alternatif taşımacılık imkanıyla ön plana geçtiğine işaret etti.

"Türkiye-Bulgaristan arasında yapılan tır kasası taşımacılığı bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 arttı." diyen Pezük, her vagonda 2 tır kasası taşınabilen trenlerde ortalama 36 tır kasası taşıma kapasitesi bulunduğunu aktardı. Pezük, haftada karşılıklı 12 sefer yapıldığını ve Türkiye çıkış istasyonundan Bulgaristan'daki varış noktasına 16 saatte ulaşıldığını söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER