için kaldı

Milli Türk Talebe Birliği'nden Bilgi için anma töreni

Milli Türk Talebe Birliği’ne atılan bomba sonucu şehit düşen Mustafa Bilgi, vefatının 50'inci yıl dönümünde kabri başında anılacak.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Milli Türk Talebe Birliği'nden Bilgi için anma töreni

21 Eylül 1969 günü İstanbul Cağaloğlu’ndaki Milli Türk Talebe Birliği’ne (MTTB)  karanlık eller tarafından atılan bomba sonucu şehit olan Mustafa Bilgi, sevenleri tarafından şehadetinin 50'inci yıl dönümünde anılıyor.

Milli Türk Talebe Birliği'nin ilk başkanı olan şehit Mustafa Bilgi'nin sevenleri tarafından yapılan duyuruda, "Kardeşimiz,ağabeyimiz Mustafa Bilgi'yi dualarımızla anmak için 22 Eylül Pazar (yarın) ikindi namazı sonrası, Eyüp Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında olacağız" denildi.

Milli Türk Talebe Birliği'nden Bilgi için anma töreni - Resim : 1

Mustafa Bilgi, 1950 yılında Bolu’nun Göynük İlçesi’nin Ekinciler Köyü’nde doğdu.1960-1961 yılında İstanbul'a gelen Bilgi, İmam-Hatip okuluna kaydoldu. 

Üniversiteye girememesi üzerine Pertevniyal Lisesine kaydolan Bilgi, aynı zamanda MTTB Orta Öğrenim Başkanlığı yapar. Fark dersleri vermek üzere Mecidiyeköy Lisesinde tek derse kalır. O sıralarda MTTB'nin spor odasında kalır, derslerine orada çalışır. Gece yarısı MTTB binasına bomba atılır;

Önce bir patlama olur, Mustafa Bilgi kendini alevler içinde dışarı atar ve ardından ikinci bir patlama daha olur. Polis aracıyla hastaneye kaldırılan Mustafa Bilgi bir gün komada kaldıktan sonra şahadet mertebesine ulaşır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER