için kaldı

Öldürülen yılanlarla ile ilgili önemli uyarı!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde vatandaşlar, boyları yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan yılanları öldürdü. Uzmanlar, zehirsiz olan yılanların öldürülmesinin fare nüfusunu arttıracağını belirterek, bu hayvanlara zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Öldürülen yılanlarla ile ilgili önemli uyarı!

Çınar’da vatandaşlar, önceki boyları yaklaşık 2 metre uzunluğunda olan yılan gördü. Ellerine aldıkları cisimlerle yılanlara saldırıp öldüren vatandaşlar hayvanları kent merkezine kadar getirdi. Vatandaşlar korktukları için yılanları öldürdüklerini kaydederken, uzmanlar da bu türün çiftçi dostu olduğunu ve öldürülmesinin fare nüfusunu arttırabileceğini ifade etti. 

“BU TÜRÜN ÖLDÜRÜLMEMESİ GEREKİR”

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, öldürülen yılanların türünün zehirsiz Dolichophis Jugularis olduğunu söyledi. Prof. Dr. Ali Satar, "Türkiye'nin en büyük yılanlarından biridir. Siyah renkli ve boyu 3 metreye kadar ulaşabilir. Ülkenin güneyinde ve güneybatısında, bağ ve bahçelik yerlerde yaşar, kemirgen, kertenkele ve küçük yılanlarla beslenir. Bu yılanların öldürülmemesi gerekir, yoksa fare nüfusu artar. Bu tür zararsızdır ve çiftçi dostudur" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER