Akar’dan o tehdide sert yanıt: Kaçacak yer bulamazlar

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, darbeci Hafter’in Türkiye ve TSK aleyhindeki sözlerine ilişkin, “Bu savaş suçlusu, cani, yani katil Hafter ve destekçileri bilmelidirler ki Türk unsurlarına yapılacak herhangi bir saldırı girişiminde katil Hafter unsurları her yerde meşru hedef olarak görülecektir. Böyle bir hareketi yaptıktan sonra kaçacak yer bulamazlar” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Akar’dan o tehdide sert yanıt: Kaçacak yer bulamazlar

LİBYA’da gayrimeşru güçlerin sorumlusu Halife Hafter’in Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yönelik tehdit açıklamalarına Savunma Bakanı Hulusi Akar çok sert yanıt verdi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Hafter’in Libya’da akan kardeş kanının sorumlusu olduğunu vurgulayan Akar, şöyle konuştu: “Bu savaş suçlusu, cani, yani katil Hafter ve destekçileri bilmelidirler ki Türk unsurlarına yapılacak herhangi bir saldırı girişiminde katil Hafter unsurları her yerde meşru hedef olarak görülecektir.

‘HERKES AKLINI BAŞINA TOPLASIN’

Bunu akıllarına soksunlar. Böyle bir hareketi yaptıktan sonra kaçacak yer bulamazlar. Dolayısıyla herkes aklını başına toplasın. Burada bir ateşkes sağlanmış, bu ateşkes çerçevesinde siyasi görüşmeler yapılıyor. Bu siyasi görüşmelerle bir çözüm bulunmaya çalışılıyor. Dolayısıyla buradaki mesele siyasi çözümün bulunmasına katkı sağlamaktır. Bunun dışında yapılacak her türlü hareket yanlıştır. Libya’nın birliği, bütünlüğü ve Libya’nın Libyalılara ait olduğu esastır.” Tarafların bu yöndeki gayretlerinin önemine işaret eden Akar, “Bunlar anlaşılmazsa, tarihi şan ve şerefle dolu kahraman, fedakâr TSK’nın gücünü bugüne kadar anlamadıysa bir başka yol ve yöntemle de anlatmasını biliriz” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER