İki akıl almaz hırsızlık, bir dolandırıcılık

Eskişehir'de bir emlakçıya giren hırsızlar, yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı çaldı. Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ise hırsızlar, marketten 7 dakika içinde 40 bin TL değerindeki malları çaldı. Niğde'de de tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapan şahıslar yakalandı.

F5HABER F5HABER
İki akıl almaz hırsızlık, bir dolandırıcılık

Eskişehir'de bir emlakçıya giren hırsızlar, yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı çaldı. Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde ise hırsızlar, marketten 7 dakika içinde 40 bin TL değerindeki malları çaldı. Niğde'de de tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapan şahıslar yakalandı.

ESKİŞEHİR

Olay, 71 Evler mahallesinde sabah 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre bir dükkana giren hırsızlar, yaklaşık 200 kilogram ağırlığında olan ve içerisinde 18 bin TL nakit para ile 15 bin TL'lik çek bulunan çelik kasayı dükkandan çıkarttı. Bir müddet kasayı taşıyan hırsızlar yorulunca, kendilerini otomobilde hazırda bekleyen arkadaşlarını da alıp kasayı aracın bagajına hızla yükledi. Durumu fark eden dükkan sahibi Niyazi Başaran ise, sabah gördüğü manzara karşısında polis ekiplerine haber verdi. Yapılan incelemeler ve izlenen güvenlik kameraları sonucunda, hırsızlık olayını 4 kişinin yaptığı anlaşıldı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, yüzleri maskeli hırsızların gelip, dükkan kapılarını açmaya çalışmaları yer alıyor. Bir müddet sonra emlak dükkanına giren 2 hırsızın göründüğü görüntülerde, diğer bir hırsızın da farklı bir dükkan kapısını açmaya zorlaması yer alıyor. Ardından emlak dükkanına giren hırsızların, içeriden çaldıkları yaklaşık 200 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı sürükleyerek dışarı çıkartması da kameralara takılıyor. Kasayı bir müddet taşıyan hırsızlar daha sonra yorulunca, kasayı kaldırımda bırakıp, arabada hazırda bekleyen arkadaşlarını geri geliyor. Kasayı arabaya yükleyip kısa sürede hırsızlık olayını tamamlayan 4 hırsızın, olay yerinden hızlıca uzaklaşması da an be an kaydediliyor.

"KASANIN AĞIRLIĞI YAKLAŞIK 200 KİLOGRAMDI"

Konu hakkında açıklamalarda bulunan dükkan sahibi Başaran, hırsızlık olayını sabah dükkanı açtığında fark ettiğini söyledi. Kasada bir miktar para ve çek olduğunu, kasanın ise yaklaşık 200 kilogram ağırlığında olduğunu belirten Niyazi Başaran "Sabah geldiğimizde kapı sonuna kadar açıktı. kasaya baktık, kasanın çalındığını gördükten sonra güvenlik kameralarını inceledik ve durumun bu şekilde olduğunu anladık. Kasanın içerisinde 18 bin TL civarında para, 15 bin TL civarında ise çek vardı. Kasanın ağırlığı 150 veya 200 kilogram civarındadır. Hırsılar kasayı sürükleyerek götürüyorlar. Daha sonra dışarı çıkartıp arabaya atıp götürüyorlar. Polis ekiplerine şikayette bulundum. Buraya gelip görüntüleri alıp, çeşitli incelemelerde bulundular" şeklinde konuştu.

Polis ekipleri, olayla alakalı çalışmalarını sürdürüyor.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bir markete giren hırsızlar 7 dakika içinde 40 bin TL değerindeki malları çalarak kayıplara karıştı. Yapılan hırsızlık anı saniye saniye kameralara yansıdı.

Edinilen bilgiye göre olay, Çayırova Mahallesi Yavuz Sultan Selim Caddesi 183 Taksim 1 Sokak üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre, Özer Sir'in işlettiği markete sabaha karşı 03.00 sıralarında başlarında kapüşon bulunan 3 hırsız girdi. Marketin kapısını kırarak giren hırsızlar içeriden para ve sigaralar dahil 40 bin TL değerinde mal alıp kayıplara karıştı. Yapılan hırsızlık an be an marketin kameralarına yansırken, hırsızlardan biri kapıyı kırdığı sırada diğerlerinin gözcülük yaptığı görüldü. Marketinde hırsızlık olduğunu öğrenen dükkan sahibi Özer Sir hemen marketine geldi ve polise haber verdi.

İhbar üzerine hemen markete gelen polis ekipleri dükkanda inceleme yaptı. Parmak izi çalışması yapan polisler güvenlik kamerası görüntüleri incelemek üzere emniyete götürdü. Dükkanı soyulan market sahibi Özer Sir, "Gece saat 4'te yandaki börekçi arkadaştan telefon geldi. Biz geldik, kapı kırılmış. Sigaralarımız komple gitmiş, kasadan paralarımız gitmiş. Polis arkadaşları çağırdık. El izi aldılar. Kamera kayıtlarını polise verdik. Polisin hırsızları yakalamalarını bekliyoruz. Kaybımız 40 bin TL. Bunları kim karşılayacak, nasıl karşılayacağız. Şu anda mağdur durumdayız. Kredi kartlarımız şişmiş durumda. Mağdur durumdayız, şikayetçiyim" dedi.

Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

NİĞDE

Niğde'de tırnakçılık yöntemiyle dolandırıcılık yapan şahıslar, polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, girdiği markette alışveriş yaptıktan sonra kasiyere dolar veren tırnakçı, kadın kasiyer para üstü verdiği esnada kasiyeri oyalayarak yaklaşık 350 TL'yi cüzdanının altına koyarak çaldı. Zanlı daha sonra marketten ayrılırken, olay güvenlik kamerasına da yansıdı. Hırsızlık olayını fark eden market yöneticileri, kamera kaydını inceledikten sonra olayı polise bildirdi. Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kamera görüntülerinden şahsın kimliğini tespit etti. Polis ekipleri, yapılan titiz çalışması sonrası 4 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan sorgulama sonucu Kayseri, Malatya ve Tekirdağ illerinde aynı yöntemle tırnakçılık yaptığı belirlenen ve üzerlerinden sahte pasaport çıkan T.U., Y.U., D.K. ve A.K., adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 4 şahıstan 3'ü tutuklanarak Niğde F Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, 1 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

(İHA)

SONRAKİ HABER