için kaldı

Ümraniyespor-Samsunspor maçında ilginç olay! Kural hatası...

Hakem atışında rakibinden önce davranan Ümraniyeli Okan golü attı. Samsunlular tepki gösterince ev sahibi kalesini açıp rakibe gol attırdı. Ama asıl sorun başkaydı; golde top Okan’dan başka kimseye değmediği için kural hatası yapıldı

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ümraniyespor-Samsunspor maçında ilginç olay! Kural hatası...

Spor Arena / Murat Fevzi TANIRLI - TFF 1. Lig’deki Ümraniye-Samsun maçının 90. dakikasında ilginç bir olay yaşandı. Hakem Ramazan Keleş, oyunu hakem atışıyla başlatması için Samsunlu Djedje’nin önüne topu bıraktı. Ancak Djedje temas edemeden Ümraniyeli Okan Derici topu aldı ve kaleci Nurullah’ı çalımlayıp topu ağlara gönderdi.

Ev sahibini 2-1 öne geçiren bu golün ardından Samsunlular, Okan’a, fair-play’e aykırı davrandığı için tepki gösterdi. Bunun üzerine Ümraniyeliler centilmenlik örneği gösterip kalelerini açtılar ve Samsun’un gol atmasına izin verdiler.

Maç böylelikle 2-2 sona erdi. Fakat asıl sorun başkaydı. Oyun kurallarında hakem atışının yapılma yöntemi ve ihlal nedenleri şöyle belirtiliyor: Eğer hakem atışında top, en az iki oyuncuya temas etmeden kaleye girerse, oyun aşağıdaki şekilde tekrar başlar: Eğer top rakip kaleye girerse, kale vuruşu ile; eğer top takımın kendi kalesine girerse, köşe vuruşu ile.’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER