için kaldı

Warren Buffett’ten Para Dersleri

Dünyanın en zenginlerinden biri olan Warren Buffett’ten hayat dersi niteliğinde tavsiyelere kulak verin.Dünyanın en zenginlerinden biri olan Warren Buffett’ten hayat dersi niteliğinde tavsiyelere kulak verin.

PARADURUMU PARADURUMU
Warren Buffett’ten Para Dersleri

En İyi Olduğunuz Şeyi Yapın
İnsanlar enerjilerini çok farklı şeylere dağıtır. Büyük bir başarı elde etmek istiyorsanız, belirli bir beceri setine odaklanmanız ve bu konuda ustalaşmanız gerekir. Eğer Buffett son yirmi yılında bir restoran zinciri başlatmaya ya da dünya çapında bir romancı olmaya çalışsaydı, muhtemelen yaptığı etki, bugünkü servet ve itibarı kadar olmazdı. Benjamin Franklin gibi birden fazla alanda mükemmel olan dahiler bile bunu aynı anda yapmadılar, daha ziyade hayatlarının farklı zamanlarında farklı alanlara odaklandılar. Siz de neyi herkesten daha iyi yapabileceğinize odaklanın. Ne istediğinizi, ne zaman istediğinizi ve nasıl elde edeceğinizi öğrenin.

Paranızı Akıllıca Harcayın
Buffett, milyarlarını lüks evler, pahalı arabalar ve diğer lüks eşyalara yatırım yapmak için kullanabilecek güce sahip olsa da kullanmaz. Tutumlu yaşam pratiği yapar ve gereksiz para harcamaktan kaçınır. Paranızın olması sizi mutlu eden şeyleri satın almamanız gerektiği anlamına gelmez. Her zaman öngörülü olmalı ve daha adımlar atmalısınız.

Basitçe Yaşayın
Erken yatırım yapın, paranızı süslü şeylere harcamayın ve çok zorda kalmadıkça borçlanmayın. Hayatta en çok sevdiğiniz şeyleri belirleyin ve bunlardan en iyi şekilde yararlanmayı hedefleyin. Buffett'in yaptığı gibi bu kurallara uymak, uzun vadede daha basit ve daha keyifli bir hayata yol açabilir. Mesela Buffett, çok zengin olmasına rağmen Nebraska'daki Omaha'da oldukça küçük bir evde yaşıyor.

Birikim Yapın
‘Her ay elinize geçenin bir miktarını birikim hesabına aktarın, kalan parayla harcama yapın’

Geldiğiniz Yeri Unutmayın
Buffett bu kadar zengin olmadan önce liseden kalma bisikletiyle gazete dağıtıyordu ve Buffett bu ilk işini hiç unutmadı. Ayrıca dağıtıcısı olduğu gazete şirketiyle ilişkilerini hayatı boyunca sürdürdü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER