için kaldı

26 Aralık 1925'te resmi devlet takvimi Miladi Takvim kabul edildi (Tarihte bugün)

Takvim; zamanı günlere, aylara, yıllara bölme metodudur. Böyle olmasına rağmen Dünya'da farklı takvim çeşitleri mevcuttur.

GASTE24 GASTE24
26 Aralık 1925'te resmi devlet takvimi Miladi Takvim kabul edildi (Tarihte bugün)

Takvim; zamanı günlere, aylara, yıllara bölme metodudur. Böyle olmasına rağmen Dünya'da farklı takvim çeşitleri mevcuttur. Ancak Tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaya başlayan Miladi Tavimi'de Türkiye Cumhuriyeti 26 Aralık 1925'te çıkarılan 698 sayılı kanunla resmi devlet takvimi olarak Milâdî Takvim kabul edildi. Ülkede 1 Ocak 1926'dan itibaren miladi takvim kullanıldı.

Bizlerde sizler için tarihte bugün adlı dosyamızda İnsanların tarihler boyunca kullandıkları takvimleri ele almak istedik.Hep birlikte tarih boyunca Türklerde ve dünyada Kullanılan Takvimler hangileri adlı sorumuzu haberimizde sizler için cevaplayalım.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

https://www.gaste24.com/26-aralik-1925-te-resmi-devlet-takvimi-miladi-takvim-kabul-edildi-tarihte-bugun-resimleri,55097.html

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER